SportNews.hr

prava sportska priča

Zagreb "prognan" iz Kranjčevićeve. Neće u Trnje jer bi morao igrati poslije susreta Trnje - Dubrava TK. Protiv Maksimira igrat će na HAŠK-u. Ako odluka ostane na snazi cijelu sezonu, probat će dotjerati Veslačku da dobije licencu

Foto: Djuka / Tribine u Veslačkoj poularni ZagrabeloFoto: Djuka / Tribine u Veslačkoj poularni Zagrabelo
Nova trava na stadionu u Krančevićevoj ima i neka ograničenja. Ne može se eksploatirati u nedogled. S obzirom da  je idućih dana velika navala: (Benfika, Rudeš, ženska nogometna reprezentacija...), Gradska ustanova za upravljanje sportskim objektima, uz preporuku IO ZNS-a, odlučila je da se sa stadiona izmjesti NK Zagreb, ali ne samo za ovaj vikend nego do kraja sezone.
Prema tome NK Zagreb protiv Maksimira neće igrati  u subotu u Kranjčevićevoj.
Gradska ustanova i ZNS predložili su da to bude na igralištu Trnja. 
-Iako igralište nije naše, složili smo se s obzirom da smo tu domaćini, kazao je tehniko Trnja Marko Nujić.
No, kad je Zagreb saznao da bi trebao igrati u nedjelju poslije susreta Trnje - Dubrava nije pristao. Tražio je da igra u subotu u 15 sati, ali to nije odgovaralo Trnju jer bi mu uništili teren uoči nedjeljne utakmice. Zagrebu pak ne odgovara igrati u nedjelju poslije sraza između Trnja i Dubrave jer bi u tom slučaju Zagreb i Maksimir morali igrati na pohabanom terenu.
I što sad?
-Igrat ćemo u subotu u 15 na igralištu HAŠK-a, obavještava trener Zagreba Madunović.
Znači li to da ćete cijelo proljeće igrati na Peščenici? Tako piše u odluci Izvršnog odbora ZNS-a?
-To nije odluka nego preporuka. Ako bi se ustrajalo da mi moramo napustiti Kranjčevićevu do kraja sezone, ne bismo igrali na HAŠK-u nego bismo uredili teren u Veslačkoj da dobije trećeligašku licencu, najavljuje Madunović.