SportNews.hr

prava sportska priča

Zagrebački trećeligaši uoči vikenda: Dubrava ide po petu uzastopnu pobjedu, Trnju prijeti četvrti, a HAŠK-u treći poraz u nizu. Igraju međusobno na Trnju. Šantek Dubrava: Marton je igrač za kojega će se boriti i Dinamo

Foto: Djuka / MartonFoto: Djuka / Marton
Poslije četiri kola zagrebački klubovi su u nešto drukčijoj situaciji nego što se predviđalo. Mislio se da će Orijent 1919 biti nezaustavljiv pogotovo s obzirom na 100 godina postojanja, činjenicu da riječka županija odavno nema drugoligaša i da na utakmice na Krimeju dolazi po 800 gledalaca. Ali nije tako. Orijent je doživio dva uzastopna poraza. Jedan i s katastrofalnim ishodom i sada je  u priličnoj mjeri izgubljena vjera u njegove izglede.
S druge strane, Dubrava TK, iako je prije dva tjedna ostala bez trenera  Cvitanovića, igra maksimalno uspješno i poslije četiri kola je hit prvenstva sa sve četiri pobjede, šest bodova više od Orijenta i s velikim šansama da postane novi drugoligaš.
HAŠK je u proljetni nastavak ušao s velikim očekivanjima. Direktor Lončarević je najavljivao borbu za prestižnu drugu poziciju, ali rezultati nisu bili takvi. Poslije četiri kola  HAŠK je na šestom mjestu s jednom pobjedom i tri poraza i sada ga očekuje gostovanje na Trnju i bojazan da će doživiti i četvrti poraz, treći uzastopni.
Trnje je u još nepovoljnijoj situaciji. U četiri kola triput uzastopce je pobijeđeno i ima samo bod s gostovanja u Opatiji u prvom proljetnom nastupu. Njemu prijeti da u susretu s HAŠK-om u sasvim nepovoljnom razvoju događaja doživi i četvrti poraz u nizu.
Kao što situacija diktira, sva ta tri zagrebačka kluba u različitim raspoloženjima dočekuju idući vikend.
-Ja bih dao ostavku i nakon dva uzastopna poraza, poručuje Dubravin trener Darko Šantek koji nije prestao voditi i svoje pionire.
U subotu Dubrava gostuje kod Opatije?
-Nama je prednost što se igra na velikom i relativno dobrom terenu na Kantridi, smatra trener.
I dalje neće igrati Mudražija, neće biti ni "požutjelog" Tolića, ali vaš je izbor velik. Vraća se Marton, a i Adžić nakon susreta s Jarunom ozbiljno konkurira?
-Borna Marton je igrač za kojega će se boriti prvoligaši. Tu mislim i na Dinamo.
HAŠK u nedjelju ide na "sklisko" trnjansko igralište, ali trener Damir Grlić ne iskazuje paniku.
Što je s Krajačićem zabio je samo jedan gol?
-Dobro trenira, dobro se kreće na utakmicama, ali ga još neće realizacija. Čekamo ga, kaže Grlić.
Trener Trnja Milivoj Bračun je bolestan. Ozlijeđen je i glavni obrambeni igrač, stoper i kapetan momčadi Vukadin, a bez njega trnjanska obrana nije sigurna. Zbog njega se izgubilo u Jarunu, a kažu i u Novigradu.
-Tek sam počeo trčkarati i ne znam hoću li biti spreman za HAŠK, priznao je Vukadin.
Bračuna ipak veseli jedna činjenica:
-U kombinaciji za HAŠK bit će Malekinušić, Kožić i Rilov.
A što je s Lovrom Mrakovićem novakom s Peščenice?
-Mraković je ozlijeđen i neće ga biti, odgovara tehniko Marko Nujić.