SportNews.hr

prava sportska priča

Zagrebovi igrači borili su se kao da još nije sve izgubljeno, Medić je galamio s ograde i sve je izgledalo kao jedna komedija. Trnje je počelo loše, nije bilo trenera Bračuna, ali se sve okrenulo osobito nakon ulaska Abramovića

Foto: Djuka / Abramović ušao u 56' postigao gol za izjednačenje u 60'Foto: Djuka / Abramović ušao u 56' postigao gol za izjednačenje u 60'
TRNJE - ZAGREB  3:2 (1:2)
 
ZAGREB - Igralište Trnja. Gledalaca: 100. Glavni sudac: Maleš (Zagreb) 6,5. Pomoćni suci: Milačić i Bošnjak (Zagreb). Četvrti sudac: Spudić (Ivanić Grad). Delegatkinja: Nada Žarković (Zagreb).
 
Strijelci: 0:1 Marko Bubnjić (22), 1:1 - Vukadin (37), 1:2 - Pavlic (43), 2:2 - Abramović (60), 3:2 - Martinović (65).
 
TRNJE: Gudelj 7, Jerbić 6,5, Marić 6,5, Vukadin 7, Radić 6,5, Rilov 6,5 (od 73. Hasan -), Muhar 6,5, Kožić 7, Malekinušić 7 (od 88. Badanjak -), Knez 6 (od 55. Abramović 7,5), Martinović 7. Trener Stilinović 7.
 
ZAGREB: Knežević 5,5, Vinski 5,5, Matej Bubnjić 6, Uzelac 6, Prodani 5,5, Barišić 6, Claver 5,5, Batarilo-Čerdić 6, Pavlic 7 (od 70. Pape Bakary 5,5), Marko Bubnjić 7, Medić 5,5. Trener Madunović 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Abramović (Trnje).
 
Zagreb je pokazao da još ima goriva, ali je sada sve kasno jer Novigrad ima 15 bodova prednosti, šest kola prije kraja. U igri je još 18 bodova, Zagreb nema izgleda da se spasi, a kako Novigrad igra (danas je dao šest komada Krku) može se dogoditi da prestigne Špansko, Maksimir i Jarun.
U Trnju je oduševila borbenost Zagrebovih igrača i njihova želja za pobjedom što još više naglašava štetu kakva je učinjena jesenas kada se igralo s juniorima bez ikakvog smisla. I danas je Dražen Medić stajao uz ogradu i davao vrlo glasne savjete, dečki ga slušaju, ali sve se to pretvorilo u jednu komediju.
Matej Bubnjić, stoper koji je zimus došao iz Trnja, na pitanje otkuda im takva volja u bezizlaznoj situaciji, odgovorio je:
-Mi volimo nogomet, igramo ga, a o drugom ne odlučujemo.
Drugi s kojim smo pokušali razgovarati, 31-godišnji vratar Ante Knežević, koji je prošao 5-6 klubova bio je skučeniji:
-Nisam ja prorok, kratko je odgovorio.
Treneru Trnja Bračunu umrla je majka i on nije sjedio na klupi. Trnje je igralo slabije nego u razdoblju pet uzastopnih pobjeda, no ipak bolje nego u Maksimiru u subotu. Početak je bio loš. Zagreb je u dva navrata vodio. Postizanje drugog gola Zagreba, prije samog odlaska na odmor, trajalo je punih šest sekundi što je najbolja ilustracije slabe igre Trnja u prvom dijelu. U tih šest sekundi nitko nije uspio izbaciti loptu iz šesnaesterca.
Nastavak je protekao u apsolutnoj premoći Trnja, osobito poslije ulaska Abramovića koji je potpuno raštimao igru Zagreba. Trnje do kraja može biti treće.
U prvom poluvremenu Trnje je spasio vratar Gudelj i pogodak Vukadina. Da se na odmor otišlo s dva razlike za Zagreb bilo bi puno teže.
-Sve će se zaboraviti i pamtit će se samo tri boda, zaključio je kapetan Vukadin.