SportNews.hr

prava sportska priča

Smjena Čanadia uzburkala strasti u Šibeniku, pravi razlog nisu rezultati već njegov odabir igrača.

Smjena trenera Šibenika Damira Čanadi po svemu sudeći nije zbog ostvarenog rezultata, u deset kola Šibenik je zabilježio dva poraza, jednu pobjedu i sedam remija, s gol razlikom 7:8. Prošle sezone klub sa Šubićevca primio je 70 golova. U pripremi smjene Slobodna Dalmacija je objavila tekst o raspoloženju vjernih navijača "Funcuta" s kojima su pratili utakmicu s Rujevice na terasi caffe-bara "H2O" na Jadriji, a gdje se kako kažu okupljaju istinski prijatelji Šibenika i prokušani nogometni djelatnici. Iz teksta se može zaključiti da su nezadovoljni trenerovim odabirom igrača.

"Damir Čanadi nije smijenjen zbog rezultata već zbog toga što nije podlegao pritiscima da u momčadi moraju imati sigurno mjesto neki igrači", govori nam izvor koji je dobro upućen u situaciju u Šibeniku. Tome u prilog govore mnogi komentari putem društvenih mreža, među kojima se može pročitati da je momčad Šibenika limitirana i da je trener maksimalno izvukao od njenih mogućnosti. Remi s Osijekom, Hajdukom i Rijekom u posljednja tri kola argumenti su kojim svoje tvrdnje potvrđuju. Među komentarima spočitava se upravi i vlasnicima da su u nogomet uskočili ne poznavajući njegovo funkcioniranje, na meti je i glasnogovornica, te hvalisanje na društvenim mrežama nekih s gostovanja LP Dinama u Milanu.

Čanadi je naše gore list rođen i odgojen u Austriji, koji je trenirao mnoge njihove klubove. Bio je trener u Njemačkoj Nürnberga i Grčkoj Atromitosa, kroz profesionalnu karijeru, odrastanje i školovanje u Austriji usvojio je njihov mentalitet, puno različitiji od onoga koji je uobičajen pogotovo u nogometnim krugovima, zbog kojega Herr kako su ga zvali u Šibeniku nije pristajao povijati se željama "gazda".