SportNews.hr

prava sportska priča

Gorica nije uspjela pobijediti Slaven Belupo ni s igračem više od 21. minute. Bebek je uložio sve svoje znanje i iskustvo da u ovoj utakmici domaćin ne bude oštećen. Jovičić ispao i kao starter. Dijeli li Julardžija sudbinu Šrolera

GORICA - SLAVEN BELUPO 1:1

VELIKA GORICA -  Gradski stadion. Gledatelja: 575. Glavni sudac: Bebek (Rijeka). Pomoćni suci: Pajić (Rijeka) i Novosel (Gat). Četvrti sudac: Dadić (Zagreb). Delegat: Vukojević (Zagreb). Kontrolor sudaca: Modrić (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1- Zirdum (10), 1:1 - Vukelić (45) 11 m, 

GORICA: Banić, Raspopović, Steenvoorden (od 46. Jovičić), Krizmanić, Keita (od 72. Vojtko), Pršir, Francois (od 46. Prokop), Mitrović (od 59. Jurić), Suk, Kapulica (od 59. Cruz), Vujnović.

SLAVEN BELUPO: Čović, Bosec, Zirdum, Soldo, Talys, Marina (od 90. Kvržić), Kocijan, Crnac (od 46. Božić), Mudražija (od 46. Mioč), Hoxha (od 86. Žuljević), Krstanović (od 86. Bašić).

Magla je odigravanje utakmice Gorice i Slaven Belupa premjestila za danas u 14. sati, Belupo je predloženi termin prihvatio i pored toga što u srijedu  gostuje u kupu u Nedelišću. Za Goricu je ovo utakmica bila od životnog značaja u spašavanju od ispadanja iz lige jer sa 6 bodova iz 14 kola ugroza je velika, jer predposljednja Rijeka imala je šest bodova više s utakmicom više. Gorica čija su kola niz brdo pogaralo i najviše  sudačke odluka na njenu štetu pred ovu utakmicu povukla je neke kadrovske poteze, Jovičiču je oduzeta kapetanska traka i tako je on uz suce označen kao jedan od krivaca što momčad ne funkcionira kako to zamišlja trener Angelovski, a odnedavno i promoviran u sportskok dirktora. Jovičić je izostao i iz postave koja počinje utakmicu, Angelovski ga je ostavio na klupi, a i Prokopa koji je u Goricu došao na njegovu preporuku što je potvrdio na jednoj presici. 

U životu to često biva kada sve nade ulažeš na jednu kartu, a danas je to bila pobjeda protiv četvrte momčadi prvenstva na samom početku već u desetoj minuti susreta Zirdum dovodi Slaven Belupo u vodstvo. Gorica djeluje grogirano, njezini igrači su više leže na travnjaku tražeći kartone za suparnike uz svsrdnu pomoć gospodina s megafonom na tribini koja pripada navijačima "Gorica Boysa". Nije ni Bebek bio škrt na kartonima, među požutjelima se našao i Kocijan, a drugi je dobio u 21. minuti i zbog toga je morao put svalačionice. Tenzije su se digle, gosti su počeli prigovarati na svaku odluku Bebeka što je unijelo nervozu u njihovu obranu. Gorica koristi takvu situaciju u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena, Vujnović je strijelac za poravnanje.

Po izlasku iz svalčionice srtručni stožer Gorice  vidjevši da je vrag odnio šalu, uvodi Jovičića i Prokopa umjesto Steenvoordena i Francoisa, a Zekić umjesto Crnca Božića i Mudražije Mioča. Slaven Belupo je promijenio potpuno taktiku i namjesto ofanziva sada je ubijao igru, posjed je predao domaćinima, ali jalovost kojom su domaćini pokušavali doseći prednost ostavljala je dojam bespomoćnosti i osjećaj da se tako može igrati do sudnjeg dana bez ikakvog učinka. Angelovski pokušava sa uvođenjem dvojice napadača Cruza i Jurića u 59. minuti nije polučilo uspjehom.

Edin Julardžija se zagrijavao i nije dobio priliku, a možda je trebao jer je kao Dinamov igrač bio na posudbi u Koprivnici. On je doveden početkom ove sezone i trebao biti projekt Gorice, ali čini nam se da dijeli sudbinu koju je nekada živio talentirani Martin Šrorel sada igrač slovenskog prvoligaša Mure.