SportNews.hr

prava sportska priča

Osječki lobi nezadovoljan, Ante Čuljak ispao iz Elitne kategorije sudaca, VAR suci koji su prekinuli utakmicu zbog vijećanja na 10 minuta prošli neokrznuti

Ante Čuljak sudac utakmice Istra-Osijek koju ćemo pamtiti po prekidu od 10 minuta zbog vijećanja VAR sobe ispao je iz Elitene kategorije sudaca i prebacuje se u Prvu skupinu sudaca donijela je KNS HNS-a objavljeno je na stranici HNS-a. Objavu prenosimo u cijelosti:

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kojom se Ante Čuljak prebacuje iz Elitne kategorije sudaca u Prvu skupinu sudaca. 

Predmetnu odluku KNS HNS-a donijela je zbog kontinuiranog Čuljkova suđenja koje je u ovom trenutku ispod razine SuperSport Hrvatske nogometne lige.

“Također pozivamo na suzdržavanje od javnih kritika i difamacija hrvatskih sudaca od strane nogometnih dužnosnika. KNS HNS je neovisna komisija, koja odluke donosi isključivo u svrhu razvoja suđenja, a posljedično i razvoja nogometa u Hrvatskoj. Pokazali smo da smo spremni donijeti i teške odluke kad je u pitanju korist za nogomet. Služimo nogometu i tako ćemo nastaviti”, stoji u službenom priopćenju Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza.

Sportski direktor Ivbica Kulešević se u nedjelju 19.02. žestoko  obrušio na suđenje, posebno na VAR sobu, pritom priznavši slabu igru Osijeka koji nije osjetio slast pobjede u posljednja tri kola.

- Sramotno suđenje... Rekao je Bruno Marić da se svi trebaju suzdržati komentara, ali ovo sada je prevršilo svaku mjeru. Osijek nije zaslužio ništa više od poraza jer drugo poluvrijeme smo jako slabo odigrali, ispod svake razine. Ne tražim opravdanja za našu slabu igru nego samo želim apelirati na sve sudionike u ovom sportu kojeg svi volimo da je ovo prevršilo svaku mjeru.

Smatra da su dvije situacije trebale biti drugačije i da su u konačnici presudile utakmicu.

- Prva je očiti prekršaj na Čeberku prije pogotka što je nemoguće ne suditi. Druga stvar, prije Mierezovog crvenog kartona, a ničim ne opravdavam njegovu reakciju koja je uslijedila, nije suđen očiti prekršaj nad njime za isključujući karton Ercegu. Jedina normalna reakcija gledatelja nakon ovakvog ponašanja suca i VAR sobe je da napuste stadion jer ovo jako šteti nogometu i sve ide u jako krivom smjeru. Ja takav nogomet ne želim gledati... Nije problem samo na našoj utakmici, ali ovo kako se nama u Puli sudilo bilo je sramotno. Sramotno! - završio je Kulešević. prenosi 24 sata.

Ante Čuljak je ispao "žrtveno janje" nakon ovakvog istupa Kuleševića iako se iz njegove izjave da zaključiti nezadovoljstvo VAR sobom, međutim komisija nogometnih sudaca HNS-a svojom odlukom kaznila je Čuljka.

Odavno se govori o moćnom osječkom nogometnom lobiju, koji je svoju moć demonistrirao ovakvom odlukom gurnuvši pod tepih krizu rezultata prvoligaša iz grada s Drave. Ako se prisjetimo koliko je suđenje doprinijelo sadašnjem položaju Gorice i koji su suci tome doprinijeli, a KNS ostala nijema, već je packe dobio predsjednik Črnko ujedno i podpredsjednik HNS-a onda je jasno da je Osječki lobi prejak, a poslana poruka ostalima je "pazite što radite".