SportNews.hr

prava sportska priča

Smijenjeni Lozo se ne buni i hvali predsjednika Rudeša. Nisam napravio rezultat, kaže Lozo i nastavlja: Trebao nam je lider na terenu. B. Petrović je premlad i nestrpljiv. Kapetan Boršić je pao u krizu nakon Rijeke

Foto: Djuka / Marko LozoFoto: Djuka / Marko Lozo
Marko Lozo se ipak javio u ponedjeljak navečer, ali je tekst o smjeni već bio pušten, pa smo razgovor obavili u utorak ujutro poslije njegove razrješnice u Rudešu. 
Treneri obično nakon smjene, ili neće govoriti, ili loše govore o načinu smjene, pa i situaciji u klubu neposredno prije smjene, ali je Lozo sasvim drukčiji. Lozo je imao više primjedbi na gore potpisanog novinara, nego na predsjednika Rudeša Ivana Kneževića! 
-Predsjednik hoće sve najbolje za klub i nemam riječi primjedbe, istakao je Lozo i ovako odgovorio na pitanja:
Jeste li smijenjeni samo zbog sedam uzastopnih poraza?
-Meni je tako rečeno. To je u neku ruku i logika situacije. Ja sam angažiran da osvojim više od dva boda, koliko je bio učinak mog prethodnika. Nisam uspio. Prema tome, ovo što mi se dogodilo nije bez smisla. Nisam napravio rezultat i u tome je cijela tajna.
Kada ste preuzeli momčad da li ste stvarno mislili da se može nešto učiniti?
-Najiskrenije sam mislio da se može. Rudeš je moj klub i moj kvart. Pristupio sam zadaćama emotivno. Što se tiče kluba on je činio sve što je mogao u sklopu svojih mogućnosti.
Što vidite kao najveći problem?
-Trebalo se uzdići psihološki. Da bi se to postiglo valjalo je imati jednog klasnog igrača, strijelca i lidera koji bi se nametnuo i u svlačionici. Ako momčad povede, zabije vodeći gol, diže se 30 posto.
Na klupu ste stavili dotad standardne kapetana Boršića, centarfora B. Petrovića, vratara Picaka... Čini se da se samo uvođenje vratara Banića iz Dugopolja pokazalo kao dobar potez? Osim toga, Dinamo neće trpjeti da njegov igrač na posudbi bude rezerva?
-Morao sam nešto mijenjati. Činilo mi se da je Vojković agresvniji od Boršića koji je dobar dečko, ali je poslije Rijeke pao u krizu. I s Picakom sam u korektnim odnosima, no vidjeli ste u kakvom se stilu nametnuo Banić. Što se Borne Petrovića tiče on je suviše mlad i prevelik je pritisak na njega. Želio sam ga poštedjeti od toga. Mlad igrač treba biti strpljiv i raditi na ispravljanju svojih pogrešaka.
Pri dolasku ste lošim ocijenili rad prethodnika Ivana Matića i kritizirali škole mladeži Dinama, Hajduka i Osijeka zbog loše poduke u taktičkom smislu? Mnogi su smatrali da izjava o Matiću nije bila fer?
-To ste vi izvukli iz konteksta. Ja sam samo rekao da momčad još nije spremna igrati moderan nogomet. Nikada ne bih uvrijedio kolegu. Ja sam na doktorskom studiju i slažem profile hrvatskih nogometaša. Točno je da igrači u seniorsku konkurenciju ne dolaze obučeni u taktičkom smislu, osobito u igri prema naprijed.
Za kraj smo ga pitali čime se još bavi. Čuli smo za fitnes centar u Pointu?
-Nema govora. Ja tamo dolazim trenirati sebe, poručio je Lozo.
Nadamo se da to nije iz konteksta.