SportNews.hr

prava sportska priča

Vinogradar nije bio ni blizu senzacije, ali nije ni razočarao. Četiri autobusa navijača. Gomerac na rubu suza. Inter jedan sat s deset igrača. Toplak je podizao glas, gotovo vikao savjetujući i prekoravajući svoje igrače

Foto: Djuka / Vinogradar je imao šanseFoto: Djuka / Vinogradar je imao šanse
INTER - VINOGRADAR 3:0 (2:0)
 
ZAPREŠIĆ - Gradski stadion. Gledalaca: 500. Glavni sudac: Vučković (Zagreb) 6,5. Pomoćni suci: Modrić i Krmar (Zagreb). Četvrti sudac: Čuljak (Zagreb). Delegat: Žugec (Sveta Nedjelja). Kontrolor sudaca: Vučemilović-Š. (Osijek).
 
Strijelci: 1:0 - Andrić (12), 2:0 - Muhar (23), 3:0 - Bosec (76).
 
INTER: Matković 6,5, Bosec 6,5, Prenga 6, J. Čeliković 6, I. Čeliković 6,5, Brezovec 5,5, Muhar 6,5, Rak 6,5 (od 79. Zulim -), Vukčević 6 (od 65. Vuk 6), Ajayi 6 (od 39. Postonjski 6,5, Andrić 7. Trener Toplak 6,5.
 
VINOGRADAR: Bašić 6, L. Čakarun 6 (od 51. Topić 6),  Bagarić 6, Ivkovčić 6, Grdenić 6, Dučkić 6, Šćrbec 6 (od 84. Ramčić -), Povrženić 6, Štulec 6 (od 77. Jozić -), Bjelanović 6, Prijić 6. Trener Gomerac 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Andrić (Inter).
Isključen Brezovec u 32. minuti zbog drugog žutog kartona.
 
-Još da je Štulec zabio u 44. minuti i da smo smanjili na 1:2, s igračem više, možda se nešto moglo i dogoditi u drugom poluvremenu, ali ovako je do punog izražaja došla ta razlika u kvaliteti između prvoligaša i trećeligaša, rekao je na konferenciji za novinare trener Vinogradara Stjepan Gomerac.
Potom je dometnuo:
-Igrali smo s tri napadača, nismo se došli samo braniti, nego igrati otvoreno  pa kako bude. Istina je da smo od 32. minute imali igrača više, no jednako tako točno je da smo od 50. do 70. minute u pojedinim razdobljima bili dominantni i da smo zaslužili postići jedan gol.
I onda je zaključio gotovo na rubu suza:
-Nikada do sada nismo imali takvu podršku navijača.
Gomerac je oslikao sve bitno. Gosti su doista došli s četiri autobusa navijača, ali na kraju kao da se osjetila neka razočaranost većine. Bilo je puno nade, možda i nerealne, Vinogradar nije razočarao i nema potrebe za tolikim žalom.
Inter je u utakmicu ušao s najboljim sastavom i s punom motiviranošću. Toplak je odveć iskusan posebice kad je pitanju Kup da bi dopustio opuštenost poslije koje bi se rodila senzacija. Toplak je podizao glas, gotovo vikao savjetujući i prekoravajući  svoje igrače.
-Vinogradar nije bio ni blizu senzacije. Golema je razlika u kvaliteti, bilo je mišljenje Toplaka. Naš je problem što je Brezovec isključen, a Muhar je u Puli dobio treći žuti kartona tako da obojica neće igrati protiv Dinama.
Alpas