SportNews.hr

prava sportska priča

Grof Oršić odveo Dinamo u polufinale Kupa! Olmo je već mislima na terasi u rodnom gradu Terrassi. Sudac Pejin se izgleda ohladio od Dinama i potpuno predao internacionalnoj karijeri. Ali to također znači da i Dinamu treba suditi pravedno

Foto: djuka / OršićFoto: djuka / Oršić

DINAMO - SLAVEN BELUPO  1:0 (1:0)
 
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 1.924.. Glavni sudac: Pejin (Donji Miholjac) 5,5. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo)  i Perica (Šibenik). Četvrti sudac: Kulušić (Šibenik). Delegat: Vučemilović (Osijek). Kontrola suđenja: Bugarija (Bibinje).
 
Strijelac: 1:0 - Oršić (22).
 
DINAMO: Livaković 7, Stojanović 7, Theophile-Chaterin 6, Dilaver 6, Musa 6, Šunjić 6,5, Ademi 6 (od 77. Moro -), Hajrović 6,5 (od 66. Kadzior 6),  Olmo 6, Oršić 7,5, Gavranović 5,5 (od 72. Petković 5,5). Trener Bjelica 6,5.
 
SLAVEN BELUPO: Filipović 6,5, Karamarko 5,5, Zidrum 5,5, Musa 6, Goda 6, Vidović 6, Puclin 6, Gordana 6, Doležal 6 (od 79. Jajalo -), Bongongul 6 (od53. Mendy -), Lima Cruz Mateus 6 (od 86. Jelić -). Trener Sertić 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Oršić (Dinamo).
 
Taj jedini plod začeo je Olmo, "babica" je bio Stojanović pogodivši stativu, a kum, "grof" Oršić koji je odbijenu loptu poslao u mrežu! Oršić je bio i najbolji igrač utakmice jer je osim postignutog gola imao najveći osjećaj za prodor. Njegov udarac u 59. minuti vratar je jedva skrenuo u korner.
Zbog čega  smo "kuma" Oršića promaknuli i u grofa Oršića?
Odgovor također počinjemo pitanjem:
Jesu  li Oršićevi preci bili poznati grofovi sjeverozapadne Hrvatske, u dvorcima Gornje Stubice i plešivičkih Slavetića, ili jarunski i vrapčanski kmetovi po kaptolskim posjedima u 16. stoljeću, podrijetlom iz Like?
Po večerašnjem učinku u smislu prodora i udaraca, te značenju postignutog gola zaključujemo da su preci Mislava Oršića ipak bili iz plemenitaške loze!
Olmo, inače najbolji igrač koji je ovaj put odigrao cijeli susret, nije zadovoljio i izgleda da je mislima već na terasi u svom rodnom gradu Terrassi nedaleko Barcelone. Tamo će za dva tjedna.
Sudac Pejin kojega smo još nedavno smatrali simpatizerom Dinama, kao da se ohladio i posve se predao lovu na internacionalnu karijeru. Kritizirali smo njegove pogreške u korist Dinama, ali jednako tako zaslužuje prijekore, ako je Dinamo oštetio. A čini se da jest. Za nepriznati postignuti pogodak i nedosuđeni kazneni udarac, poslije igranja rukom, zadnjeg veznog Prelčeca u 39. minuti, pripada mu slaba ocjena.
Trener gostiju Ivica Sertić je izjavio da su se potajno nadali prolazu u polufinale:
-U prvom poluvremenu bili smo nadigrani, ali je nastavak potpuno pripao nama. No, to je Kup, a nama nedostaje bodova u prvenstvu.
Bjelica, trener Dinama je u neku ruku potvrdio Sertićevo mišljenje, ali je istaknuo da je u prvom poluvremenu bilo i te kako šansi za riješiti utakmicu, tako da je to realizirano ne bi bilo muka u nastavku.
-Prošli smo u polufinale i tako ispunili cilj, ali želim reći da igrači koje sam uveo s klupe u drugom poluvremenu nisu puno doprinijeli. Ovo je prvi put da nam se to dogodi, podvukao je trener.