SportNews.hr

prava sportska priča

Nakon presice Gorice domjenak i pokloni za novinare

Foto: Djuka / Zadovoljni na kraju godine, Črnko predsjednik i Jakirović trener GoriceFoto: Djuka / Zadovoljni na kraju godine, Črnko predsjednik i Jakirović trener Gorice

Gorica se domjenkom i poklonima zahvalila novinarima na korektnom izvještavanju u protekloj godini. Nakon današnjeg treninga na presici su govorili Predsjednik Nenad Črnko, trener Sergej Jakirović i prvotimac Miya. Sva trojica iskazali su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i nadaju se dobroj utakmici s Lokomotivom.

Na konstataciju novinara da će i u Kranjčevićevoj suditi Gabrilo kao i protiv Osijeka, Jakirović je kratko prokomentirao:

- Valjda mu je lijepo nama suditi.

- Želio bih na svakoj poziciji konkurentnost, već sada nam se nude igrači preko raznih agencija. Zanimljivo je da je tržište takvo da su stranci jeftiniji od domaćih, ali stranac mora biti 30% bolji da bi dobio prednost, komentirao je trener mogućnost pojačanja.

-Imat ćemo silnu muku zadržati one koji su kroz ovu polusezonu skrenuli pozornost, govori Jakirović misleći ponajprije na Atiemwena.

Predsjednik Črnko u svom obraćanju osvrnuo se na veliki uspjeh hrvatskog nogometa misleći na reprezentaciju. Za nastup Gorice u prvoligaškom društvu izrazio je zadovoljstvo svime učinjenim, kako rezultatima tako i organizacijom i ustrojem kluba uz napomenu da Gorica stječe prvoligaška iskustva i da za napredak ima još puno prostora.

- Mi imamo strateškog partnera s kojim zajedno dijelimo zasluge za ovaj uspjeh, posebno je istaknuo ulogu izvršnog dopredsjednika Mindaugasa Nikoličius i njegovu ulogu u dosadašnjim rezultatima.

- Gorica ima stabilne izvore financiranja, lokalna zajednica tj. proračun grada sudjeluje s 20%, ostalo su vlastiti izvori kluba. Rijedak smo klub koji se može time pohvaliti, kao i da smo u posljednje četiri godine u infrastrukturu uložili oko sedam milijuna kuna vlastitih sredstava, odgovorio je na pitanje hoće li Gorica moći financijski ostvariti želju za pojačanjima i zadržati najbolje iz sadašnjeg rostera.