SportNews.hr

prava sportska priča

Gorica očistila snijeg i u dvije utakmice zabila 7 golova. Lovrić oduševio golom iz slobodnjaka, u redovima Sesveta povratak Gojića 8 mjeseci nakon ozljede. Šroler dvostruki strijelac u drugoj utakmici

Foto: Djuka / Lovrić, fantastičan slobodan udarac za 3:0Foto: Djuka / Lovrić, fantastičan slobodan udarac za 3:0

Gorici ide na svim poljima. Četiri traktora u rekordnom roku osposobila su igralište s umjetnom travom za utakmicu sa Sesvetama zakazanu za 11 sati, kasnila je 15 minuta. Atiemwen zvijezda dosadašnjeg zimskog prijelaznog roka došao se oprostiti, pa smo napravili i nekoliko oproštajnih fotki.

Gorica je pobijedila Sesvete s 3:0, Dvorneković je bio strijelac za 1:0 iz kaznenog udarca, Mia za 2:0 u drugom poluvremenu i za kraj najljepši trenutak utakmice fantastičan gol Lovrića iz slobodnog udarca. Lovriću cijelu utakmicu ništa nije polazilo za nogom, jamrao je sam na sebe, pogledavao na trenera Jakirovića ne bili ga zamijenio, ali ovaj kao da se s njim poigravao samo mu govori: " Ajde još malo" kao da je znao da će dočekati priliku za trenutak kada sve pada u zaborav zbog jednog jedinog poteza. Čudan je malo taj Lovrić, kojeg je SportNews otkrio dok je još igrao četvrtu ligu, prepoznali smo njegov potencijal i talent koji mu nitko ne osporava i s kojim bi mogao bez ikakvih problema vladati "ligama petice", ali nešto ima u njegovom karakteru što ga na trenutak odnese u nedokučiva stanja koja sprečavaju njegov puni izražaj.

Sesvete su ostavile dobar dojam i pored poraza. Gojić koji se vratio nakon osam mjeseci oporavka od ozljede pubične kosti uz manju minutažu igrao je dobro, Geljić koji se vratio iz Njemačke bit će pojačanje uz Topića, stopera Jokovića i povratnika Džijana činit će dobar kostur momčadi Dine Babića. Josip Ćorić na kojeg su računali Sesvećani ostavlja se nogometa kako bi se posvetio obitelji i fakultetu govori nam predsjednik Karatović uz konstataciju da mu fali klasni napadač kojeg će pokušati dovesti do početka prvenstva.

U drugoj utakmici s mađarskim Budafoki MTE Gorica je pobijedila 4:2. Dvostruki strijelac je bio Šroler uz Zwolinskog i Čabraju. Martin Šroler treću utakmicu za redom zabija i njegove igre nisu nimalo iznenađenje za trenera Jakirovića koji je prije utakmice sa Sesvetama prokomentirao upravo ovog mladog igrača:

- Šroler je odličan igrač, ali mladi igrač kojeg su bili zaboravili. Dajem mu priliku, a ono što se meni sviđa on baš svaku minutažu maksimalno iskoristi, ne boji ničega, nema igračkog respekta prema nikome.