SportNews.hr

prava sportska priča

Benfica je trenirala, puno je navijača, a reporteri su prenosili i s atletske staze. Bjelica: Orlovi su favoriti, ali mi želimo poraziti Benficu. Delegat mi je odredio mjesto s novinarske visine. Petković: Gledam vrh brijega, ali još ne i finale

Foto: Djuka / Dobro raspoloženi Bruno PetkovićFoto: Djuka / Dobro raspoloženi Bruno Petković
Pedeset foptoreportera i snimatelja dočekalo je igrače  Benfice na maksimirskom travnjaku , a više od stotinu navijača sa zapadne tribine pozdravilo je njihov izlazak. Puhao je umjeren vjetar, a tako će vjerojatno biti i u četvrtak. S Benficom je došao i Filip Krovinović (23) koji je 30. kolovoza 2015. iz NK Zagreba prešao u Portugal, ali ne odmah u 108 godina star lisabonski klub koji zovu Orlovi.
Već sam dolazak Portugalaca znači i pojačano prisustvo njihovih navijača, a osobito medija. Pojedini radijski i TV-reporteri su izravno s atletske staze prenosili o početku treninga. 
Nema nikakve sumnje da se priprema nešto iznimno i atmosfera izgleda bolje nego 16. rujna 2015. kada je u Ligi prvaka pobijeđen Arsenal, s legendarnim trenerom Wengerom na čelu, pred 17.840 gledalaca. Dvanaest tjedana, kasnije 9. prosinca Pep Guardiola doveo je Bayern s Lewandowskim koji je zabio dva gola za 2:0 pobjedu pred 19.681 posljetiteljem. U četvrtak bi trebalo biti više.
Cico Kranjčar je načinio senzacionalni podvig i na početku iduće 2016./17. sezone opet je uveo Dinamo u Ligu prvaka, ali je ubrzo otpušten i na njegovo mjesto Mamić je doveo Bugara Peteva. U skupini nije osvojen ni jedan bod, gol razlika je bila -15 i još nije poznato što je navelo "gazdu" da dovede trenera iz države plasirane na 74. mjesto svjetske ljestvice. To će se tek istraživati.
Pred novinare su izašli trener Bjelica i strijelac Petković neočekivano opušteni i s nekom dozom humora dosad neprimjećenim.
Petković se žurio na trening pa je prvi dobio riječ. Nije to bila neka u tančine  izražena analiza, ali je poručio da gleda prema "vrhu brijega". Oni koji kažu da  idu samo od utakmice do utakmice i da nemaju pritajenih želja ne govore istinu.
-Ipak, ne bih mogao reći da već razmišljam o finalu, odgovorio je Petković.
Bjelica je bio sasvim precizan:
-Orlovi su favoriti, ali mi želimo poraziti Benficu.
Na pitanje gdje će sjediti, s obzirom da zbog kazne ne smije na klupu, rekao je:
-Delegat je odredio da to bude točno u visini vas novinara. Nešto malo više desno nego što je bilo protiv Plzena nakon isključenja.