SportNews.hr

prava sportska priča

Tolić se na posudbi u Sesvetama uzvisio u najboljeg u Drugoj HNL, a Lokomotiva je bez veznih igrača i gubi. Kad je Oreščanin prije 18 mjeseci došao s trojicom u Kustošiju nije izgledalo da će ubrzo postati prvotimci

Foto: Šogy / Hajduku bodovi iz KranjčevićeveFoto: Šogy / Hajduku bodovi iz Kranjčevićeve

LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 2.000. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 7. Pomoćni suci: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek). Četvrti sudac: Pataki (Đakovo). Delegat: Matošić (Peteranec), Kontrola suđenja: Svilokos (Sisak).

Strijelci: 0:1 - Jairo (79).

LOKOMOTIVA: Grbić 6,5, Karačić 6, Kolinger 6,5, Majstorović 6, Lecjaks 6 Jakić 5,5 (od 82. Đurasek -), Burić 5,5 (od 82. Babić -), Kastrati 6, Uzuni 5,5 (od 77. Drožđek -), Ivanušec 6, Radonjić 6. Trener Tomić 6.

HAJDUK: Posavec 7,5, Tudor 7, Svatok 7, Borja Lopez 7, Bradarić 7,5, Palaversa 7,5 (od 58. Tahiraj 7), Nejasmić 7, Jurić 6,5 (od 59. Jradi 7), Hamza Barry 7, Jairo 7,5, Gyurcso 7 (od 88. Kalik -). Trener Oreščanin 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Jairo (Hajduk).

Dok Lokomotivin vezni red ne radi dobro, na toj poziciji, uz Ivanušeca najbolji Marko Tolić je na posudbi u Sesvetama. Tolić je vjerojatno i ukupno najbolji igrač Druge HNL. Potpuno je nejasno kako to direktor Šikić ne vidi. Protiv Šibenika Tolića je gledao i trener Tomić, ali se ne čuje o nekim kombinacijama.
Već sam činjenica da je u jednom trenutku trener mijenjao obojicu zadnjih veznih upućuje na zaključak da je to bolna rana momčadi. Neobjašnjiv je i pad forme Uzunija za kojeg se mislilo da je otkriće. Ivanušec je uputio najbolji udarac na utakmici koji je je Posavec obranio, no to je malo. Da li možda domaća desetka nema s kim igrati?
Lokomotiva je pala na šesto mjesto i u sljedeća dva kola joj predstoji konačno odlučiti o sudbini Rudeša. Vjerojatno će već u subotu definitivno pokapati susjeda, iako u kolu poslije prima u goste Istru 1961. Iza toga ide Dinamu i sve skupa nije za neku idiličnu atmosferu.
Siniša Oreščanin, trener Hajduka, zavičajno iz Sesvetskog Kraljevca ima razloga za veliko zadovoljstvo, iako zadaća zvana Europa još nije definitivno napisana. HNK Gorica nije daleko, a Hajduku sada dolazi Rijeka. No, Gorica ide u Zaprešić. Laljak je strahovito ljut poslije katastrofe na Rujevici, što bi moglo značiti kako će igrači Intera u subotu "poginuti". Bit će zanimljivo.
Oreščanin je 14. listopada 2017. kao trener Hajduka II doveo momčad prvi put u Kustošiju koja je u toj sezoni, pak, prvi put zaigrala u Drugoj HNL. Tko bi se nadao da će njegovi tada 17-godišnjaci Nejašmić, Bradarić i Palaversa tako brzo postati nezamjenjivi igrači prve momčadi.