SportNews.hr

prava sportska priča

Težak poraz Intera na domaćem terenu od posljednjeg Rudeša. Raspored u posljednja tri kola bit će veliko iskušenje za Zaprešićane. Ivković Rudeš: Neka sada Hajduk misli o nama. Samo 116 posjetilaca

INTER - RUDEŠ 0:3 (0:2)
 
ZAPREŠIĆ - Gradski stadion. Gledalaca: 116. Glavni sudac: Igor Križarić (Čakovec) 6. Pomoćni suci: Borut Križarić (Čakovec) i Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete). Četvrti sudac: Župan (Bjelovar). Delegat: Roša (Vodnjan). Kontrola suđenja: Bajić (Split).
 
Strijelci: 0:1 - Pejović (36), 0:2 - Štrkalj (44), 0:3 - Tatomirović (85) autogol.
 
INTER: Keleva 5, Bosec 5, Tatomirović 5, Buljat 5, I. Čeliković 5 (od Ajayi -), Muhar 5, Brezovec 5, Postonsjki 5 (od 46. Conev 5), Sederov 5, Rak 5 (od 46. Mišković 5), Mamut 5. Trener Toplak 5.
 
RUDEŠ: Banić 6,5, Filipović 6,5, Pejović 7, Smoljo 7, Obanor 6,5, Barić 6 (od 81. Božić -), Halilović 7, Mrkonjić 6,5 (od 76. Boršić -), Erick 7, Šrtkalj 7 (od 87. Pasariček -), Lisakovich 6,5. Trener Ivković 7.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Halilović (Rudeš).
 
Predviđanje da će Rudeš do kraja prvenstva predstavljati "nagaznu minu" za svakog suparnika u Zaprešiću se 100 posto obistinilo. Neshvatljivo slab Inter poražen je čak sa 0:3 i njegova pozicija do kraja nije jednostavna. Čeka ga gostovanje u Puli, pa susret s Dinamom na domaćem terenu i na kraju put u Osijek. Može se dogoditi da ne osvoji ni bod i da njegov konačni plasman zavisi od rezultata Istre 1961.
-Ne znamo se nositi s pritiskom, objašnjavao je katastrofalnu igru trener Toplak i tu je 
 pretpostavku temeljio na dobroj predstavi protiv Hajduka kad tereta nije bilo. Ali je dodao i još nešto:
-Da mi je ući u psihu igrača...
E sad, je li to psiha ili nedostatak kvalitete?  Bit će da je ovo drugo jer Inter igra dobro samo kad dođe u najtežu situaciju i kad više nema izbora. Na rutinu zaprešićki sastav ne može nikoga dobiti. Jedino ako nadmaši sam sam sebe!
Rudeš sad igra prihvatljivo i da je tako bilo od početka ne bi sada bio u ovako bezizlaznom položaju. Predsjednik Knežević još nije izgubio svaku nadu, iako je ostala samo teorija.
Trener Ivković misli da će i dalje biti opasni za sve preostale protovnike, a posebice za Hajduk u utorak u 19 sati u Kranjčevićevoj.
-Neka sada Hajduk misli o nama, poručio je Ivković i zaželio utakmicu u nogometnom ambijentu sa značajnim brojem posjetitelja.