SportNews.hr

prava sportska priča

Gospodski ambijent u Velikoj Gorici plijeni. Domaći su zaslužili bolji omjer. Zebec se u sudačkom smislu u posljednje vrijeme pokazuje sve lošijim. Kalkulacije će uništiti dečke u crnom. Dinamo bi mogao imati problema

Foto: Djuka / Trener Bjelica bijesan je napustio teren u Gorici uz predavanje sucimaFoto: Djuka / Trener Bjelica bijesan je napustio teren u Gorici uz predavanje sucima

GORICA - DINAMO 2:4 (0:2)

VELIKA GORICA - Gradski stadion. Gledatelja: 4.003. Glavni sudac: Zebec (Cestica) 5,5. Pomoćni suci: Borut Križarić (Čakovec) i Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Cestarić (Sisak). Delegat: Ante Vučemilović (Osijek). Kontrola suđenja: Smokrović (Rijeka).

Strijelci: 0:1 - Oršić (25), 0:2 - Kadzior (27), 0:3 - Oršić (49), 1:3 - Lovrić (56), 1:4 - Oršić (62), 2:4 - Suk (77)

GORICA: Kahlina 5,5, Muhammed 5,5, Čelić 6 (od 88. Periša -), Jovičić 6, Čabraja 6,5, Marina 6 (od 60. Zwolinski 6), Čanađija 6, Suk 7, Babec 6,5 (od 60. Mohamed 6), Lovrić 7,5, Ndiaye 6. Trener Jakirović 6,5.

DINAMO: Zagorac 5,5, Šitum 5,5, Dilaver 7, Perić 6, Leovac 6,5, Moro 6, Kadzior 7, Gojak 6,5, Ivanušec 7, Oršić 8 (od 65. Kulenović -, od 69. Atiemwen 6), Gavranović 6 (od 88. Gvardiol -). Trener Bjelica 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Oršić (Dinamo).
Isključen Perić u 89. zbog drugog žutog kartona.

Opet sjajan, uglađen, gospodski ambijent u Velikoj Gorici. Ugodu su kvarili samo suci. Ako je Gorica zaslužila poraz onda je to bilo s jednim golom razlike. U Prvoj HNL suđenje je sve lošije. Ne mora značiti kako je uvijek riječ o navijanju za ovog ili onog. Ali ima naznaka. Dinamo je poslije gubitka Mamićeve moći prestao "surađivati" sa sucima i to se osjeća. Zebeca pamtimo još od njegovih početaka 2013. kada je sudio kvalifikacije za Drugu HNL Segesta - Val i teško je oštetio goste. Od tada nam ne "sjeda". Potom se silovito penjao na sudačkoj ljestvici i u jednom trenutku je nosio vijenac ponajboljeg, no i "Dinamova suca". U posljednje vrijeme kao da posustaje: ne pokazuje kvalitetu. Da li je ostao bez pokrovitelja? Dinamo bi u novom odnosu snaga mogao imati problema. Bjelica je poslije utakmice bio ljut kao ris, iako je to na konferenciji s novinarima želio umanjiti. Neće biti dovoljan samo VAR, trebat će uvesti inozemne suce, bez obzira što "gazda" Kulušić misli. Da je po pravilima Perić je trebao biti isključen deset minuta prije. Kalkulacije će uništiti te dečke u sudačkim odorama.

Alpas