SportNews.hr

prava sportska priča

Dinamo je djelovao kao na brzinu skupljena momčad, što je u osnovi i bio. Velik bod Hajduka, ali je Oreščanin još s boljim učinkom od Burića u 16 kola. Večeras se Ivanušec nije dokazao. Ljubić najbolji

DINAMO - HAJDUK 1:1 (1:1)

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 15.500. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 6. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Đurak (Stupno). Četvrti sudac: Loparac (Sladojevci). Delegat: Vučemilović (Osijek). Kontrola suđenja: Vitković (Velika Gorica).

Strijelci: 1:0 - Ismajli (12) autogol, 1:1 - Caktaš (45+1) 11 m.

DINAMO: LIvaković 7, Šitum 6, Dilaver 6, Perić 6,5, Leovac 5,5, Moro 6, Kadzior 6 (od 71. Hajrović 5,5), Olmo 6,5, Ivanušec 6 (od 77. Majer 6), Oršić 6 (od 87. Atiemwen -), Petković 7. Trener Bjelica 6,5.

HAJDUK: Ljubić 7,5, Bašić 6, Ismajli 6, Simić 6, Čolina 6,5, Jurić 6, Nejašmić 6 (od 65. Teklić 6,5), Kalik 6 (od 86. Hamza -), Jradi 6 (od 56. Jakoliš 5,5), Caktaš 7, Eduok 6,5. Trener Burić 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Ljubić (Hajduk).

Poslije dva poraza u Velikoj Gorici i neodlučenog u Kranjčevićevoj Hajduk se donekle iskupio bodom u Maksimiru. Ako ga u prethodne tri utakmice u Zagrebu i okolici sreća nije nimalo htjela, večeras je protiv Dinama bila na njegovoj strani. Dinamo je bio loš, pa je i to pridonijelo Hajdukovu bodu. Dinamo je ostavio dojam na brzinu skupljene momčadi, kako je u osnovi i bilo, jer su praktički svi igrači gotovo dva tjedna bili po reprezentacijama. Baš ni za jednog se ne bi moglo reći da je bio na uobičajenoj razini, osim donekle Petkovića i ono što je najvažnije Olmo nije bio raspoložen i sad se dalo naslutiti kako će biti kad on ode. Ivanušec koji bi trebao preuzeti njegovu ulogu, nije zabio iz najpovoljnije šanse, svojom pogreškom začeo je akciju Hajduka u kojoj je dosuđen 11-erac i previše je vukao loptu, što mu je loša navika iz Lokomotive. Hajrović je po ulasku bio najlošiji, a ništa bolji nije bio ni Jakoliš s druge strane. Trener gostiju Burić je u 16 utakmica osvojio 31 bod, što je još uvijek dva manje od učinka Oreščanina u prošloj sezoni od 1. prosinca kada je počeo i pobijedio Rudeš, pa u idućih 15 kola.

Alpas