SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Toplak i sedam igrača napustili su Inter. Nejasno je kakva će uloga biti Velibora Kvrgića i koji je njegov interes. Toplak: Svjestan sam da novi dovodi svoje ljude. Obećana mi je isplata. Željko Petrović došao iz Boteva

Samir Toplak, poslije gotovo šest godina više nije trener zaprešićkog prvoligaša. Velibor Kvrgić kojega sarajevski dnevni list Oslobođenje naziva "poznatim fudbalskim menadžerom BiH reprezentacije", kojega se u Zagrebu spominje kao menadžera igrača Dinama Komnena Andrića, preuzima u nekom smislu zaprešićki Inter. O čemu se točno radi možda će biti detaljnije objašnjeno na konferenciji za novinare u ponedjeljak. Nije sasvim jasno na kakav profit računa Kvrgić u Zaprešiću. Što on to daje, a što dobiva? Zasad je Kvrgić dao otkaz Toplaku i sedmorici igrača, među kojima su Tatomirović, Matković, Mazalović i Čeliković. Novi trener bit će Željko Petrović (54) kojega stariji pamte kao igrače Dinama, zadnjeg veznog u sezoni 1990./1991. koji je došao iz podgoričke Budućnosti. Poslije igračke karijere je trener. Do nedavno je trenirao bugarski Botev iz Plovdiva.
Razgovarali smo s Toplakom koji je u ovom trenutku bez posla, ali mu je na neki način pao i kamen sa srca. Gotovo punih šest godina je bio trener u Zaprešiću poslije uspješne igračke karijere u kojoj su bile i četiri njemačke godine.
-Bilo jer puno muke u zadnje vrijeme. Direktor Laljak je tražio strateškog partnera i poslije mnogih problema pronađeno je nekakvo rješenje sa Kvrgićem. Ja sam svjestan kako novi dovodi svoje ljude. To je sudbina nas trenera, iako je i vrijeme da se okušam dalje.
Pretpostavljamo kako imate i neka potraživanja?
-Da, postoje zaostaci u isplati. Obećano mi je da će to biti riješeno.
Toplak se nikada nije selio iz Gornjeg Kneginca kraj Varaždina. U Zaprešiću je stanovao povremeno i privremeno.
-Moja supruga radi u Varaždinu, jedna kćer živi u Engleskoj, druga studira u Rijeci.
Toplak polazi u potragu za novim angažmanom.