SportNews.hr

prava sportska priča

Tolić konačno zaigrao za Lokomotivu, ali ga u subotu neće biti zbog kartona. Kovačić negdašnji stoper Zagreba bio je najbolji i to nije nebitno zbog ozljede Leškovića. Kustošija dobra: Vragolović se vraća, Kelava i Jugović trebaju još treninga

LOKOMOTIVA - KUSTOŠIJA 4:2 (2:1)

ZAGREB - Igralište Dubrave s prirodnom travom. Gledalaca: 20. Suci: Firm, Ljeljak i Novak (svi Zagreb).

Strijelci: 0:1 - Ljubanović (18), 1:1 - Cokaj (34), 2:1 - Tuci (41), 3:1 - Kovačić (48), 3:2 - Ljubanović (54) 11 m, 4:2 - Jurić (85).

LOKOMOTIVA: Hendija, Gluhaković, Jurić, Kovačić, Čeliković, Cokaj, Majić, Tolić, Tuci, Vojković, Maružin ( Lukić, Šimić, Assane, Emerson, Zdunić, Smoljo, Rakić). Trener Tomić.

KUSTOŠIJA: Bermanec, Šimunić, Šušković Jakopac, Pavković, Rožman, Jugović, Kelava, Đaković, Šlogar, Ljubanović, Jurčec (Radeljić Žarkov, Kulenović, Vragolović, Štimac, Deak, Matteoni...). Trener Landeka.

Kad je gore potpisani novinar došao na utakmicu, tehnički direktor Lokomotive Igor Cvetković, s desetgodišnjim stažom na direktorskoj klupi, odmah je "pročitao" situaciju:
-Vi ste došli zbog Tolića!
Da baš zbog njega!
-Ali on neće igrati protiv Rijeke u subotu,koliko god se sada istaknuo, jer ima tri žuta, nastavio je Cvetković. Tehnički direktor je pravi informator, ali ga nema tko slušati. "Jura" Jurišić iz SN je na bolovanju. Kad nestane Jurišića, iz pisanih medija nestane i Lokomotive.
Tolić, najbolji strijelac Lokomotive u jesenskom dijelu i prema broju odigranih minuta najbolji strijelac Prve HNL nije prošao pripreme s prvom momčadi jer nije želio potpisati novi ugovor prije svršetka starog, što je na kraju učinio, ali su se tako ponovile njegove muke koje je imao u svim stankama prvenstva. Četiri godine ili nekako toliko uzastopce je posuđivan Gorici, Lučkom, dvaput Sesvetama, bio je uvjerljivo najbolji drugoligaški igrač, ali ga u Lokomotivi nisu prepoznali do prošlog ljeta. Nisu ga ni drugi, vjerojatno bi ga Lokomotiva bila rado prodala. Dinamu nije trebao, dok Hajduk, Rijeka i Osijek nisu imali dojave ni dojavnika. Nije nevažno podsjetiti kako je omalovažavan i Lovrić. Na treninizima su mu treneri spoticali lošu igru prema natrag i loše postavljanje u fazi obrane, kao da je to bilo bitno u odnosu na brzinu i sjajan šut.
Kustošija je protiv Lokomotive počela s presingom i povela je. Tolić je prvi sjajan potez imao tek u 50. minuti kada je izvrsno uposlio Maružina. Jednako lijepo je Šimićev sin Roko u 80. minuti probio po desnoj strani. Ipak, najbolji dojam je ostavio Dominik Kovačić (26) nekad stoper Zagreba koji je prošao i tri inozemna kluba. Lešković još nije blizu oporavka i Kovačićeva igra nije nebitna. Kustošijin trener Landeka ima razloga za zadovoljstvo. Ali da bi ono bilo potpuno trebalo bi više snage Kelavi i manje kilograma Jugoviću. S peta kila manje Jugović bez problema igra Prvu HNL! Probudio se i Vragolović. Drugo poluvrijeme bilo je u znaku Vrageca. Trener je za malo minuta pohvalio i Matteonija. Bit će tati drago!