SportNews.hr

prava sportska priča

Jozak bi svim sila htio na klupu Dinama, velika je zapreka prijašnji sukob sa Zoranom Mamićem. Igor Jovičević po svemu sudeći je Bjeličin nasljednik. Vraća li se Ćuk?

Igor JovičevićIgor Jovičević

Dinamo je potrošio Bjelicu u kratkom vremenu, iskorištena je pandemija koronavirus i potres za konačni kraj. Znakovito je bilo na povratničkoj presici Zorana Mamića čuti Krznara njegove desne ruke da Dinamo ne igra svoju igru o čemu je SportNews pisao. Od tog 05. lipnja prošle godine što-šta se u Maksimiru izdogađalo između ostaloga naš je glavni urednik ostao bez akreditacije pišući o utjecaju karaktera i modelu upravljanja Zdravka Mamića na prilike u Dinamu, trener Bjelica sve je češće pokazivao nervozu, a izgleda da se u pozadini vodila bitka za moć i novac. Novca u Dinamu nikad nije bilo više, ali i nikad nije teže bilo s njim raspolagati. Damir Krznar je zbog zdravstvenih problema privremeno spriječen u obavljanju svoje funkcije u školi nogometa kako je u emotivnoj poruci izvijestio sve poslovne suradnike u veljači.

Mjere koje je nametnula pandemija, prekid prvenstva i treninga iskorišten je za demontiranje Bjelice, a sve stavljeno u kontekst smanjenja plaća, Mamić je majstor kombinacija i uvijek je za svoje akcije znao odabrati pravi trenutak u maniri Barnarda Tapie predsjednika nogometnog kluba Olympique de Marseille, koji je pet puta zaredom postao prvak Francuske s kojim Zdravka Mamića mnogi uspoređuju. Mamić ovaj potez nije sigurno povukao, a da nije pripremio tko će preuzeti klupu, prema svemu sudeći radi se Igoru Jovičeviću treneru Dinamove druge momčadi kojoj ove godine i ne ide baš u 2.HNL. Međutim fokus je ove godine stavljen na mladu momčad i njen nastup u Premier League International Cup i juniorske Lige prvaka gdje će protiv lisabonske Benfice tražiti prolaz u polufinale elitnog natjecanja, u ova oba natjecanja momčadi vodi trener Igor Jovičević.

Romeo Jozak preko svojih medijskih veza svim silama se želi nametnuti za Bjeličinog nasljednika jer cijeli život što u nogometu radi je u cilju ostvarenje sna biti trener Dinama. Jozak bi prema nekima boljim poznavateljima nogometnih odnosa, funkcioniranja i kombinacija bio idealno rješenje za Zdravka Mamića, svojim stilom i karakterom lako bi se odupro pritiscima i ostavštini trenera Bjelice kojih će biti i svatko tko zasjedne na vruću Dinamovu klupu morat će se s njima nositi, da nije jednoga "ali". To "ali" leži u razlogu njegovoga prijašnjeg odlaska iz Dinama, a kako govore obaviješteni zbog sukoba sa Zoranom Mamićem koji je bratu Zdravku tada postavio uvjet: "Brate ili ide on ili ja".
Još su mnoge kombinacije, ako Jovičević preuzme prvu momčad tko će Dinamovu II, a tko će dalje voditi talentiranu generaciju juniora? Hoće li se u sadašnjoj kadrovskoj križaljci rješavati šef Dinamove omladinske škole, ako će Krznar duže izbivati? Natjecanja nema pa se može lakše i bez pritiska ili će sve to u paketu jer Dinamo nakon Bjelice kako god neko mislio okreće novi list. Spominje se tu Sreten Ćuk prvi trener Dinamove II momčadi koja je kroz 3.HNL zapad ušla u 2. ligu. Ćuku se već neko vrijeme traži mjesto u školi, a sada se za njega otvara i opcije s drugom momčadi, možda i zbog toga što mu je Zdravko Mamić okrenuo leđa kada su Ćuka micali s mjesta šefa struke HNS-a, a Ćuk je Zdravka Mamića dosta zadužio. Domagoj Kosić bi mogao nastaviti s juniorima od tamo gdje ih je Jovičević doveo. Još ostaje za vidjeti što će biti s Ninom Bulom s obzirom na njegovu ulogu Bjeličinog pomoćnika. Ni Sesvete gdje živi Sergej Jakirović nisu daleko od Maksimira.