SportNews.hr

prava sportska priča

UEFA priprjetila: Tko ne završi prvenstvo ostat će bez Europe. Čeferin: Oni koji će samovoljno prekinuti sezonu mogli bi ostati bez nastupa u eurokupovima sljedeće sezone

U pismu koje je UEFA u četvrtak navečer kasno uputila nacionalnim savezima navodi da se nacionalna prvenstva koja su prekinuta pandemijom koronavirusa završiti premda se moralo igrati tijekom srpnja i kolovoza. Onima koji ne završe prvenstvo na zelenom travnjaku neće biti dozvoljen nastup u eurokupovima sljedeće sezone.

"Samo iznimno koordiniran napor svih organizatora natjecanja može pomoći europskom nogometu na pronalasku izlaza iz krize. Prekidanje natjecanja bi uistinu trebala biti posljednja mjera i to kada bi svi prihvatili kako za takvu odluku nema alternative. Uvjereni smo kako će se nogomet moći igrati u narednim mjesecima i to pod uvjetima koje će diktirati vlasti pa stoga vjerujemo kako je u ovom trenutku odluka o prekidanju domaćih natjecanja preuranjena. Kako je sudjelovanje u UEFA-inim klupskim natjecanjima uvjetovano sportskim rezultatom po završetku kompletnog domaćeg natjecanja, njegov preuranjen prekid bacio bi sjenu na ispunjavanje toga uvjeta", objavila je UEFA.

- Bolje je da se igra premda se utakmice mogle gledati samo preko televizije nego da se uopće ne igra. Oni koji će samovoljno prekinuti sezonu ostat će bez nastupa u eurokupovima sljedeće sezone, kazao je predsjednik UEFA-e Čeferin prilikom gostovanja u emisiji TV Slovenije.