SportNews.hr

prava sportska priča

Čeferin za Slovensku TV: U Italiji su čvrsto opredijeljeni za nastavak lige. Teško je reći kada. Međutim, u svibnju bi se mogle početi igrati utakmice u nekim zemljama.

Predsjednik UEFE Aleksandar Čeferin radio od kuće kao i svi djelatnici Europske nogometne vlasti, dao je intervju za Sportsku redakciju Slovenske televizije.

Čeferin je otkrio kada bi klubovi u pojedinim zemljama mogli početi trenirati i igrati utakmice:

- Zvali su me iz nekih liga koje misle da bi mogle započeti s treninzima. Međutim, u svibnju bi se mogle početi igrati i utakmice. Naravno negdje prije, negdje kasnije. Ove smo godine dali prioritet klupskim natjecanjima. Ne samo nacionalnim, već Europa ligi i Ligi prvaka, optimistični smo da ćemo to uspjeti obaviti do kraja ljeta.

Da li i kada bi se mogao očekivati nastavak talijanskog prvenstva i utakmice "Serie A" Čeferin je rekao:

- U Italiji su čvrsto opredijeljeni za nastavak lige. Teško je reći kada. Italija i Španjolska teško su pogođene pandemijom. Primjerice, trajat će nešto duže nego na primjer u Njemačkoj. Činjenica je, međutim, da se situacija u Italiji već mijenja na bolje, a pandemija se već usporava u Španjolskoj. Situacija se relativno brzo popravlja, ljudi su discipliniraniji, što je dobro.