SportNews.hr

prava sportska priča

Sve je spremno za inauguracija Igora Jovičevića, čeka se dogovor s Bjelicom. Jakirović, Prelec ili Ćuk, tko preuzima Dinamo II?

Igor Jovičević kako smo i najavili još u ožujku naslijedit će Nenada Bjelicu. Sve je spremno za njegovu inauguracija, samo se čeka da se s Bjelicom koji je stigao u Zagreb dogovore uvjeti razlaza. Izborom Jovičevića za trenera Dinamu slijedi resetiranje cijele strukture kluba od kadrovskog ustroja škole sve do druge momčadi. Još ostaje za vidjeti kako će se završiti priča s prvotimcima koji ne žele smanjenje ugovora i na koji način će se to razriješiti. Sigurno je da će neki od njih otići, na neke novi trener neće računati već će početi stvarati novu momčad od "Mladih lavova" kako on tepa igračima juniorske ekipe koja ima priliku izboriti polufinale lige prvaka.

Jovičević je od dolaska Bjelice potpuno preuzeo brigu o mladim nadama Dinama, pored toga što je vodio u 2. ligi drugu momčad u Premier League International Cupu za igrače mlađe od 23 godine do već spomenute Lige prvaka za juniore čime ima najbolji uvid u igrački potencijal za budućnost Dinama. Zbog toga je vrlo važan odabir njegova nasljednika na mjestu trenera druge Dinamove momčadi kao i voditelja škole nogometa.

Već neko vrijeme u Dinamu o tome ozbiljno razmišljaju, važe se između nekoliko trenerskih imena. Sergej Jakirović odličnim rezultatima Gorice prema našim informacijama nametnuo se kao ozbiljan kandidat za trenera druge momčadi, tu je i Ivan Prelec trener Istre s kojom se bori za opstanak u 1. ligi. Prelec je Dinamov trenerski kadar koji je Goricu uveo iz druge u prvu ligu, a nakon toga kao pomoćnik Klafuriću radio u poljskoj Legiji. U nekakvim kombinacijama spominje se i iskusni trenerski vuk Sreten Ćuk, a po nekima slovi kao novi šef škole nogometa. Najzahtjevniju ulogu imat će upravo budući šef škole nogometa, pred njim je rekonstrukcija stručnih kadrova što od njega očekuje uprava, a dijeliti otkaze nije ugodno. Zadnja riječ o svemu doći će iz Međugorja u kojem boravi Zdravko Mamić.