SportNews.hr

prava sportska priča

Bjelica je razgovarao s predsjednikom Fenerbahčea Alijem Kocom. Čeka se još samo potpis ugovora. Važna uloga Mirsada Türkcana ex Jahovića bivšeg košarkaškog reprezentativca Turske u dolasku Bjelice u Tursku.

Foto: Djuka / Bjelica nakon pobjede Dinama nad Fenebahceom u Zagrebu 4:1Foto: Djuka / Bjelica nakon pobjede Dinama nad Fenebahceom u Zagrebu 4:1

Nenad Bjelica nije dugo čekao novi posao, preuzet će Turskog velikana Fenerbahče za kojega je pred utakmicu Euro lige u Zagrebu 20. rujna 2018. g rekao "Fenerbahče je jedan od najvažnijih sportskih klubova na svijetu". Dinamo je u 1. kolu skupine D Europa lige pregazio Fenerbahče s 4:1 čime je započeo njegov put prema dugo željenom europskom proljeću.

Veliku ulogu u Bjeličinom dovođenju na klupu Fenerbahčea imao je Mirsad Türkcan profesionalni košarkaš rođen kao Mirsad Jahović u Novom Pazaru, a nakon što je igrao za Efes Pilsen uzeo je tursko državljanstvo i promijenio prezime, a nakon povratka iz NBA, karijeru je završio u Ulkersporu iz Istanbula. Doznajemo od dobrog poznavatelja i jakim kontaktima turskog nogometu.