SportNews.hr

prava sportska priča

U Dinamu se nešto događa, je li u pitanju rasulo? Kakvog smisla ima sastav poput ovog poraženog u Rijeci? Ne stvara se novi sustav, Ivanušec nije u kombinaciji, Dilaver i Moro su na klupi. Da nema Livakovića bila bi katastrofa

RIJEKA - DINAMO 2:0 (1:0)

RIJEKA - Stadion Rujevica. Gledatelja: 2.700. Glavni sudac: Batinić (Osijek) 7. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Borut Križarić (Čakovec). Četvrti sudac: Lovrić (Đakovo). VAR: Gabrilo (Split). AVAR: Petrović (Valpovo). Delegat: Jurina (Zabok). Kontrola suđenja: Svilokos (Sisak).

Strijelci: 1:0 - Gvardiol autogol (3), 2:0 - Čolak (52).

RIJEKA: Pandur 7,5, Escoval 7, Velkovski 7, Braut 7, Raspopović 7, Pavičić 7,5, Lončar 7 (od 82. Lepinjica -), Smolčić 7 (od 82. Čeliković -), Halilović 7,5, Andrijašević 6,5 (od 85. Gorgon -), Čolak 7. Trener Rožman 7.

DINAMO: Livaković 7, Hrvoj 6 (od 46. Kadzior 6), Theophile Catherine 5,5, Gvardiol 5,5, Moubandje 5,5, Franjić 5,5 (od 72. Ivanušec 5,5), Ćuže 7, Gojak 6 (od 61. Majer 6), Ademi 6, Oršić 6, Kulenović 6. Trener Jovićević 6.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja. Pavičić (Rijeka).

I utakmica u Rijeci je pokazala da se ne zna što Dinamo zapravo želi. Da li Jovićević formira momčad za novu sezonu, ili rotira igrače kako bi sa što manje umora i stresa završili postojeću zakašnjelu nogometnu godinu. Ako Jovićević sklapa momčad za novu sezonu onda to nije to. Ako ratuje s bivšim trenerom Bjelicom onda još gore. Primjerice, ne igra Dilaver, je li zbog toga što je bio glavni Bjeličin pouzdanik u svlačionici i na terenu, pa je sada ostavljen po strani, ili je apsolutno siguran u svoju stopersku poziciju pa prigode dobiva drugi kako bi se izbrusio za neku budućnost. Čak i ako je u pitanju ovo drugo trener nije dovoljno dosljedan. Nadalje, ako uzmemo kako je Majer počeo propadati već kod Bjelice te sada ulazi pri kraju utakmice, reda radi, ostaje nejasno što je s Ivanušecom. On je angažiran za nekoliko milijuna eura, s njegovim dolaskom se složio i Bjelica, kao mogućom zamjenom za Olma, ali Ivanušec igra od 72. minute. Kakva je tome svrha? Mlad je i ako je ocijenjen kao perspektivan valjalo bi gurati, a ne da je vezna linija sastavljena od doduše pouzdanih igrača koji, međutim, nisu pretjerani znalci. Svaka čast Ademiju i Gojaku, ali samo s njima će se u Europi ispasti već kod Bregane. U Rijeci se nije moglo igrati bez Mora i teško je opravdati njegovo ostajanje na klupi, ako se želio neki rezultat. Da Dinamo nema Livakovića, vratara svjetske klase, mogao je primiti još dva gola. Ponekad se učini kako u klub u vlada rasulo.