SportNews.hr

prava sportska priča

Hoće li Črnko kao što je Špikića i Velikogoričana Čolinu preko Gorice vratiti u Dinamo?

Zakuhalo se pred dvostruki sraz između Gorice i Hajduka, 13.03. u subotu u Gorici će ova dva suparnika odigrati 25 kolo HNL, a 16.03. 1/4 finala Hrvatskog nogometnog kupa. Gorica s dvije odigrane utakmice više od Hajduka ima 15 bodova prednosti na trećem mjestu tablice od četvrtoplasiranog Hajduka. Dojučerašnji sportski direktor Gorice kojemu se pretpostavlja kao graditelju turopoljskog prvoligaša Mindaugas Nikoličius odnedavno je na čelu struke u Hajduku kojeg je predsjednik Jakobušić doveo upravo iz razloga da s Hajdukom učini isto po modelu Gorice. Poznavajući Niko kako su ga u Gorici svi zvali odnose i organizacijsku snagu Gorice prije ova dva sraza plasirao je vijest da će Hajduk u ljetnom prijelaznom roku dovesti vratara Banića koji je na vratima Gorice zamijenio kapetana Kahlinu, nakon njegove ozljede i odlaska u Ludogorec. Priča se zakotrljala medijskim prostorom, a ubrzo je stigao odgovor iz Turopoljske prijestolnice predsjednik Črnko koji obnaša i funkciju sportskog direktora opalio je kontru najavivši da će u Goricu Nejamšić i Velikogoričan Čolina koji je iz Dinama otišao u Split kao i njegov sumještanin Špikić koji se preko Gorice vratio u plavo jato. Zaboravio je sportski direktor Hajduka da je Črnko lukavi iskusni nogometni djelatnik kojem nije nepoznata niti jedna nogometna tajna ili to nije spoznao dok su zajedno stvarali današnju Goricu.

Koliko ima istine u priči povratka Čoline doma pokušali smo doznati od njegovog zastupnika Vincenza Cavaliere.

- Ne bih to sada uopće komentirao. Čolina je odličan igrač, jedan od najboljih lijevih bekova u Hrvatskoj i pred njim je velika karijera. Imamo za njega veliki interes mnogih klubova.

Možda po uzoru na Špikića, preko Gorice do Dinama koji bi mu možda donio veći transfer?

- Mislim da to nije sad put kojim Čolina gradi karijeru, ali kako se u životu događaju nepredvidljive situacije možda. Ali da ponovim sada to nije njegov put.

Predsjednik Črnko se javio s opaskom da je očekivao naš poziv.

- Odlazak Banića nije na dnevnom redu. Njega veže ugovor s mogućnošću produžetka i tu sam miran. Čolina je naš domaći dečko, sjajan igrač kojega bi rado vidio u momčadi Gorice. Europa je pred nama i mi moramo imati konkurentnu momčad.

Odgovor na pitanje otkud Črnku tolika samouvjerenost i drskost jurišati na najpotentnije mlade igrače HNL-a možda leži u tome što se "šuška" da jedna Američka fondacija iskazuje interes za kupnjom Gorice, a ako bi se to dogodilo Gorica bi imala financijski potencijal i za velike dolazne transfere.