SportNews.hr

prava sportska priča

Lokomotiva otkazala Jerku Leki nakon opetovanog poraza od Istre. U pondjeljak predstavlja novog trenera, je li to Samir Toplak, možda Ivković ili Ćuk?

Lokomotiva je opet izgubila od Istre, zasjela na dno tablice i smijenila trenera Jerka Leku. Na stranici kluba objavljeno je i to da će u ponedjeljak predstaviti novog trenera. I ovaj tjedan nakon prvog poraza od Istre tema je bio nasljednik na klupi Leke, često se spominjao Samir Toplak koji je slobodan, a i dokazao se da može pronaći terapiju za spas davljenicima. Lokomotiva je u tako teškoj situaciji da se s terapijom zakasnilo, po svemu sudeći prošlogodišnjim će putem Intera koji pak ide već utabanom stazom Zagreba put treće lige. Ako se prisjetimo da se Lokomotiva u burnim vremenima borbe za ZNS na skupštini odmetnula i svojim prvoligaškim glasovima dala najveći doprinos uz Rudeš da je pobijedila struja suprotstavljena onoj koju je iz Međugorja podržavao Zdravko Mamić. Poznato je da Zdravko ne prašta neposlušnost, a uz to njegov utjecaj na nogometna zbivanja u Hrvatskoj nije bijegom u rezervnu domovinu nešto umanjen, sudbina Kajzerice je izvjesna. Za sudbinu i položaj u kojem se nalazi Lokomotiva Božidar Šikić teško će pronaći rješenje, momčad je rasprodana, novaca sigurno ima ali sada je po onoj "nije u novcima sve", druga liga je sve izvjesnija.

Ne bi se iznenadili ako je priča s Toplakom samo probni balon, da u ponedjeljak bude kao trener predstavljen Tomislav Ivković koji je upravo ostao bez posla u Zaprešiću, a uvijek je rado viđen na prijateljski nastrojenom Kajzericom. Ne bi si Ivković smio dozvoliti još jedno trenersko posrtanje, vidjet ćemo u ponedjeljak možda se na Kajzerici sjete Ćuka, možda,