SportNews.hr

prava sportska priča

Čibarić je sve upropastio! On, najniži i s viškom kilograma igrao je prvog napadača i nije zabio čak ni s 11 m u posljednjim sekundama. Ne može se dopustiti svađa prvog pomoćnog suca s gledateljem

VRAPČE - MAKSIMIR 0:1 (0:1)
 
ZAGREB - Igralište u Vrapču. Gledalaca: 50. Glavni sudac: Bertol (Zagreb) 6,5. Pomoćni suci: Jureša i Baršić (Zagreb). Delegat: Jureković (Zagreb).
 
Strijelac: 0:1 - Tomšić (20).
 
VRAPČE: Razum 6, Završki 6, Radanović 6, Vrbat 6, Zadro 5,5, Djeveleskaj 5,5 (od 63. Mioković 5,5), Belak 6, Karamatić 6, Fajdiga 6, Rexhepi 5,5 (od 63. Salopek 6), Ćibarić 5,5. Trener Radišić 6.
 
MAKSIMIR: Javor 7, Ammirati 6,5, Krznar 7, Rošić 6,5, Mohač 6,5, Fumić 6, Jurešić 6, Tomšić 7, Prajo 6, Budan 6 (od 71. M. Žugaj 6), Bilobrk 6 (od 31. Bračević 6). Trener Gajzler 7.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Javor (Maksimir).
 
Nije nas zanimalo samo  tko će u polufinale Kupa ZNS-a nego i kakav je omjer snaga između 15.  momčadi 3. HNL zapad i prvog sastava 4. lige središte koji ima pet bodova prednosti s najvećim izgledima da u idućoj sezoni zaigra u starom društvu.
Vrapče je u susret ušlo sa rekordnom 7:1 pobjedom u Kutini nad Moslavinom u prošlom kolu i sa četverostrukim strijelcem Marijom Ćibarićem, najnižim igračem i s još većim viškom kilograma nego prošli put, te danas u ulozi najisturenijeg napadača.
-Nemamo špicu, objašnjavao je Miro Magnabosca, stalni posjetitelj i jedan od najboljih igrača Vrapča šezdesetih godina prošlog stoljeća. Ćibarić je u Kutini zabio četiri gola i trener mu je dao ulogu strijelca.
Danas se ta Radišićeva zamisao  nije pokazala plodotvornom. Ćibarić nije zabio iz povoljne situacije u drugom poluvremenu, a onda se u posljednjim sekundma, pri samom kraju treće minute nadoknade osnovnog vremena, dogodila drama. Dosuđen je kazneni udarac za Vrapče. Loptu je namjestio Ćibarić i pucao u vratara. Golman Maksimira Bruno Javor tako je postao junak utakmice i najzaslužniji za pobjedu i plasman u polufinale.
Maksimir je nedavno u pripremama osvojio Dubravin turnir i činilo se da će silovito krenuti prema sredini ljestvice. No, poslije sedam kola iza njega su četiri poraza.
Iskreno, po ovoj utakmici, 15. momčad treće lige bolja je od premoćno vodeće u četvroj ligi, iako je i Maksimir pred kraj prolazio tešku krizu. Netko će reći, jedna utakmica nije mjerilo. Ali je i činjenica kako je Vrapče u odnosu na prošlu sezonu, kada je ispalo iz treće lige, oslabljeno za Brujića. To baš ne govori u prilog kvalitete četvrte lige. Jer Vrapče je i bez Brujića, čak pet bodova ispred druge na ljestvici Mladosti iz Petrinje! 
Vrapče čeka i povoljan raspored: 27. travnja dolazi treće Bistra, 4. svibnja druga Petrinja. I još jednu jaku utakmicu Vrapče igra na svom terenu: 18. svibnja gostuju Čehulići iz Mača. Može se dogoditi da u treću ligu uđu i četiri kluba.
Možda smo pod dojmom svađe prvog pomoćnog suca i publike i zbog toga donosimo pesimističko viđenje. To se ne bi smjelo događati. Potpuno ruši ugled.
U polufinale su se osim Maksimira plasirale Sesvete i Dubrava TK. Hrvatski dragovoljac i Lučko igraju u utorak.