SportNews.hr

prava sportska priča

Lokomotiva je pobijeđena u finalu Kupa. Trener Tomić nije uspio u primjeni trika sa Sammirom, kako mu je uspjelo u polufinalu u Koprivnici i u Osijeku za Ligu prvaka. Direktor Šikić bez navijača i stadiona stvara igrače za tržište, glavni kupac je Mamić

Foto: FB NK LokomotivaFoto: FB NK Lokomotiva

RIJEKA - LOKOMOTIVA 1:0 (0:0)

ŠIBENIK - Gradski stadion. Glavni sudac: Pejin (Donji Miholjac) 6. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Perica (Šibenik). Četvrti sudac: Matoc (Zaprešić). VAR: Gabrilo (Split). AVAR: Petrović (Valpovo). Delegat: Doljanin (Hrvace). Kontrola suđenja: Mamić (Bjelovar).

Strijelac: 1:0 - Halilović (76).

RIJEKA: Pandur 7,5, Escoval 6,5, Velkovski 6,5, Galović 6,5, Braut 6,5, Halilović 8, Pavičić 7 (od 89. Capan -), Lončar 6, Štefulj 6,5 (od 90+4 Tomečak -), Andrijašević 6 (od 46. Lepinjica 6,5), Čolak 6,5 . Trener Rožman 7.

LOKOMOTIVA: Grbić 7, Kovačić 6,5, Mersinaj 6 (od 78. Budimir -), Kolinger 7, Karačić 7, Petrak 6,5 (od 77. Sammir -), Cokaj 6 (od 71. Jakić 6,5), Čeliković 6, (od 85. Marković -) Tolić 7, Kastrati 7, Uzuni 6. Trener Tomić 6.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Halilović (Rijeka).

Treneru Tomiću nije uspio trik, ta dosjetka s kojom je pobijedio u Osijeku i na još nekim utakmicama i osvojio drugo mjesto u prvenstvu. Ta majstorija se zvala čuvati koliko-toliko povoljan rezultat do 20-ak minuta prije kraja, pa onda uvesti Sammira, Budimira i još ponekog, napasti protivnika i sasvim ga, već umornog, zbuniti i pobijediti. Ovaj put je malo predugo čekao, ili se dogodilo ono čemu se nije nadao. Rijeka je povela u 76. minuti i bilo je kasno za izmjene. Svoju ustaljenu dosjetku je trebao primijeniti u 70. minuti. Vjerojatno ga je zavela mogućnost da se igra produžetak, pa Sammir ne bi izdržao.
Lokomotiva je poslije sedam godina bila u situaciji da osim drugog mjesta osvojiti i Hrvatski kup i doista postigne povijesni uspjeh. Ovako se izjednačila sa sezonom 2012/13. premda je sada izborila i kvalifikacije za grupnu fazu Lige prvaka. Čak i bez Tomićeve zamisli Lokomotiva je mogla zabiti prije Rijeke. Tolić i Kastrati držali su ključeve utakmice. I Jakić je pogodio prečku kod 0:1. Rijeka je ipak kompaktnija momčad.
Tko zna kad će opet Lokomotiva biti u ovakvoj situaciji. U prethodna tri prvenstva Lokomotiva je bila dvaput peta i jedanput šesta. Direktor Šikić će sada prodati ili već je, sve što vrijedi. To je jedan zanimljiv stil suvremenog nogometnog kapitalizma. Biti bez navijača i vlastitog stadiona, ali osnovnim ciljem stvarati igrače za tržište i prodavati ih. Pogotovo ako imaš provjerenog i platežno sposobnog kupca Zdravka Mamića.