SportNews.hr

prava sportska priča

Varaždinu veliki bod za spas, Gorici bi mogla za Europu nedostajati dva izgubljena

GORICA-VARAŽDIN 0:0 

VELIKA GORICA - Gradski stadion Velika Gorica. Bez gledatelja. Glavni sudac: Lovrić (Đakovo) . Pomoćni suci: Knez(Osijek) i Novosel (Gat). Četvrti sudac: Cestarić (Sisak). Delegat: Kajnić  (Požega). Kontrolor suđenja: Kovačić ( Križevci) VAR suci: Vidulin i Kezele (Rijeka)

GORICA: Banić, Musa, Steenvoorde, Moro (od 61 Keita), Mudrinski (od 79 Delfi), Dvorneković (od 61 Špikić), Mitrović (od 61 Matar), Babec, Kalik (od 82 Pršir), Krizmanić, Lovrić

Trener: Siniša Oreščanin

VARAŽDIN:Horkaš, Memija, Čelić, Peco (od 46 Herrera, Obregon (od 80 Benko), Posavec (od 74 Kolarić), Đurasek, Tkalčić, Pellumbi, Guera, Boban (od 74 Postonjski)

Trener: Zoran Kastel

Varaždin iz Gorice odnosi veliki bod, bod koji će možda značiti i spas od ispadanja u utakmici ispod prvoligaške razine s Goricom potpuno energetski ispražnjenom. Izgleda da Gorica plaća danak reprezentativnoj pauzi. Varaždin je uspio najopasnijeg igrača Gorice Lovrića skoro pa potpuno isključiti iz igre, a kad nema Lovrića nema ni goropadnosti Turopoljaca.

Oreščanin je startao sa Mudrinskim u špici, Mitrović je također počeo od početka, a na klupi je ostao i Špikić koji je u drugom poluvremenu zamijenio Dvornekovića. Mitrović je zabio, ali Var mu gol nije priznao.

Varaždinci su odigrali solidno, čak se trener Kastel u posljednjih petnaestak minuta izmjenama odlučio napasti, uveo je Postonjskog i Benka želeći puni plijen.

Koliko Suk nedostaje Gorici najbolji je pokazatelj današnja utakmica, Gorica nema kreativca, nema prednjeg veznog koji bi proigrao, jer Lovrić ne može zabijati i pripremati prilike za druge pogotovo kada ga se dobro markira kao što su to danas učinili Varaždinci.