SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš nije doveo Raka, neslužbeno on je otišao u Šibenik i to će promijeniti favorizirane pozicije dva kluba. Rudeš nema glavnog konstruktora i povremenog realizatora. Teška pobjeda nad Maksimirom koji nije zabio sa 11 m

Ivan Knežević nije uspio dovesti za trenera Rudeša priželjkovanoga Jerka Leku (novog Bišćana!) koji će vjerojatno biti novi trener Lokomotive, niti Nikolu Raka koji će izgleda pojačati redove Šibenika i tako promjeniti odnos snaga. Iako će Šibenik šest puta u prvenstvu morati u Zagreb, što će biti vrlo neizvjesna gostovanja, njegova pojačanja najavljuju da bi u ukupnosti mogao biti jači od Rudeša u borbi za izravni plasman u Prvu HNL. Srećom po Rudeš, Knežević je za trenera doveo Mirka Labrovića, ali ni on nije čarobnjak, ako mu nedostaje glavni konstruktor i česti realizator, kakav je Rak.
Popodne je Rudeš jedva pobijedio trećeligaša Maksimira sa 1:0 (0:0) golom Grubišića u 88. minuti. Realnije bi bilo neodlučeno jer njihov Krznar nije u 55. minuti zabio iz kaznenog udarca.
Prvi je vijest o nedolasku Raka priopćio Tomislav Havojić. On je s Mesarićem trenirao posebno jer još nisu spremni za utakmice.
-Na žalost Rak je otišao u Šibenik.
Bilo je nešto sumnjivo i prethodnih dana. Predsjednik Knežević se nije javljao na telefon, on to obično čini kad bi morao priopćiti nešto nepovoljno. Rudešu je pristupio Gorupec iz Dragovoljca i on će biti pojačanje. Havojić i Mesarić također. Ali nema rudeškoga Olma. Čini se kako će Rudeš imati solidnu drugoligašku momčad, no ne onakvu s kakvom je u sezoni 2016./17. pod Bišćanom onako silovito osvojio prvenstvo i Kup.
Maksimiru je pristupio Abramović negdašnji igrač HAŠK-a koji se vratio sa studija u Americi. Trener Ninković pomaknuo je Mohača s beka u vezni red i to se čini dobrim potezom.

RUDEŠ: Banić, Gorupec, Šuto, Obanor, Kćira, Zoungrana, Tominac, Camara, Brekalo, Čabraja, Jurić (Marić, Grubišić, Goričan, Manenica, Burić, A. David, Raguž, Vuco, Lojber, Matić, Prpić, Arber). Trener Labrović.

MAKSIMIR: Javor, Bešlić, Kondres, Rošić, Valković, Jurešić, Tomšić, Abramović, Prajo, Mohač, Vlak (Bektaši, Katavić, Frigo, Berend, Jozanović, Mimica, Lagundžić, Prenkpalaj). Trener Ninković.