SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš opet nije pobijedio. Što Marko Babić i Knežević znaju, a Labrović i Roguljić nisu? Loše suđenje jučer Titlića i Kraljevića, danas Lučića. Dragovoljac je u dvije utakmice osvojio četiri boda, ali igra bunker

RUDEŠ - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:1 (1:1)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledalaca: 200. Glavni sudac: Lučić (Vinkovci) 5,5. Pomoćni suci: Pejić (vukovar) i Totić (Đakovo). Četvrti sudac: Antunović (Velika Gorica). Delegat: Mladina (Zagreb). Kontrolor suđenja: Strusa (Virovitica).

Strijelci: 1:0 - Jurić 87) 11 m, 1:1 - Nakić (42).

RUDEŠ: Banić 7, Gorupec 6,5, Matić 6 (od 58. Radas 6), Šuto 6, Manenica 6, Erick 6,5, Prpić Bosanac 6, Zoungrana 7, Havoić 6, Čabraja 5,5 (od 65. Burić 6), Jurić 6,5. Trener M. Babić 6.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7,5, Šimić 6, Cancar 7, Cetina 7, Brkić 6, Vuco 6, Crnčević 6 (od 72. Lovrić 6), V. Petković 6, Šiško 6 (od 66. Doležal 6), Nakić 7, Božić 6,5. Trener Perković 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Šubarić (Dragovoljac).

Rudeš zaostaje za Šibenikom 12 bodova i neće tu biti hitnog povratka u Prvu HNL. Premda su Rudešani po šansama trebali pobijediti Dragovoljac, puno je je nejasnih i nelogičnih poteza koji zatamnjuju raspravu je li postojao i treći kazneni udarac za domaće. Naime Jurić je jednog zabio, Šubarić mu je drugog obranio, a treći sudac Lučić nije ni dosudio.
I prije nego krenemo dalje poručili bismo gospodinu Kulušiću, vrhovnom za suđenja u svim ligama: gospodine Kulušiću i suđenje u Drugoj HNl nije dobro. Jučer Titlić i Kraljević u Kustošiji, danas Lučić u Rudešu. Poduzmite nešto!
No, nije samo suđenje razlog za nemir. Još uvijek nije jasno zbog čega je predsjednik Rudeša Ivan Knežević smijenio trenerski dvojac Labrović-Roguljić i doveo Marka Babića kojemu čast na 50 utakmica za hrvatsku reprezentaciju i 150 za Bayer Leverkusen, no igrati i trenirati nije isto. Još od početka priprema je jasno kako Čabraja nije pojačanje. Marko Babić je gledao utakmicu Rudeš - Osijek II i mogao se uvjeriti kako se Radas i Okechukwu bili među najboljima. Danas su obojica počeli na klupi. Igrali su Šuto i Čabraja. Bit će da mi nešto ne znamo, što trener zna, a nije vezano izravno za igru. Drugog zaključka nema.
Dragovoljac je kao i u prošlom kolu u pobjedi protiv Hajduka odigrao duboku obranu. Bilo je tu i sreće, ali je u posljednjem napadu mogao i zabiti.
-Rudeš je kvalitetniji, priznao je trener gostiju Perković. Mi smo se grčevito borili i na kraju mogli biti nagrađeni i punim domašajem.