SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošiji derbi začelja uz obilje kartona i blata. Agresija i energija Ljubanovića prenijela se na cijelu momčad. Kovačevićevo iskustvo ono je što je nedostajalo.

Foto: Djuka / Ljubanović KustošijaFoto: Djuka / Ljubanović Kustošija

KUSTOŠIJA - CIBALIA 3:0 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Dugandžić (Komin) . Pomoćni suci: Babić (Orahovica) i Lončar (Čačinci). Četvrti sudac: Krešić (Metković). Delegat: Caput  (Praputnjak). Kontrola suđenja: Pavlešić (Duga resa).

Strijelci: 1:0 - Jugović (39), 2:0 - Šlogar (78), 3:0 - Kovačević (85).

KUSTOŠIJA: Radelić-Žarkov, Pavković, Ntchamda Ntchamda Molls Donald, Šimunić, Jugović, Ljubanović, Deak (od 74 Bilić), Šušković, Šlogar M., Jurčec (od 56 Ivanković), Kovačević (od 88 Jiang Weisheng)  Trener Landeka

CIBALIA: Marijanović, Salapić, Pavlak, Matošević, Bajić (od 28 Kerić), Šarić, Stupar (od 68 Karaula), Tadić, Tustonjić, Džijan, Galić (od 68 Oršolić). Trener: Mladina

Derbi začelja pripao je Kustošiji uz obilje kartona, deset žutih, jedan crveni zbog drugog žutog, žute kartone dobili su i trener Mladina i njegov pomoćnik Tomić. Kustošija je ušla u utakmicu agresivno s presingom na svaku loptu, a Cibalija je odgovorila pogibeljnim startovima i da sudac Dugandžić nije odmah počeo kažnjavati takvu igru netko se mogao ozbiljno ozlijediti na blatnjavom terenu.

Kustošija je došla u vodstvo golom kapetana Jugovića u 39' i s tom minimalnom prednošću otišlo se na odmor.

Od 59' Cibalia ostaje s deset igrača u polju jer je zbog drugog žutog kartona Salapić nakon grubog nasrtaja na Ljubanovića morao napustiti teren. Martin Šlogar strijelac je za 2:0 nakon što mu je povratnu loptu idealno servirao Kovačević koji je do srpnja bio član Austrijskog TSV Hartberg i ovo mu je bio prvi nastup u dresu Kustošije. Kovačević je autor vrlo lijepog trećeg gola iz 85' za konačnu pobjedu 3:0.

Ivor Ljubanović uz Kovačevića ponajbolji pojedinac utakmice, agresija i energija s kojom je ušao u utakmicu prenijela se na cijelu momčad, otrpio je mnoge nasrtaje i izborio priličan broj duela, teren je napustio blatnjav od glave do pete prokomentirao je utakmicu:

-Jedino smo mogli u utakmicu danas ući agresivno i s ovakvom energijom, mi smo bili zadnji oni ispred nas i očekivala se takva utakmica još po ovakvom terenu gdje se lopta ne može izvući iz trave, 3:0 je zaslužen rezultat, oni nisu napravili ni jednu šansu opasnu po gol. Nakon tri poraza i poljuljani morali smo ući agresivno u utakmicu i to je recept da u sljedeće dvije utakmice dođemo do pobjeda.

Alpas