SportNews.hr

prava sportska priča

Orijentovi Tadejević i Berković najbolji u derbiju kola u Sesvetama. U drugom poluvremenu Sesvete su bile bolje s velikim brojem promašenih prigoda. Monjac je izveo potez utakmice. Mesec je mogao riješiti susret

SESVETE - ORIJENT 1919 0:0


ZAGREB - Stadion u Sesvetama. Gledatalja: 170. Glavni sudac: Kurtović (Osijek) 7. Pomoćni suci: Babić (Orahovica) i Jurić (Osijek). Četvrta sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). Delegat: Jelavić (Split). Kontrola suđenja: Šupraha (Zadar).


SESVETE: M. Mikulić 6,5, I. Mikulić 6,5, Moro 6,5, Joković 6,5, Briški 6 (od 70. Ćosić 6), Sunagić 6,5, Dučkić 6,5, Mesec 6,5, Malekinušić 6,5, Vranjković 6 (od 61. Majić -6), Geljić 6,5. Trener Dino Babić 6,5.


ORIJENT 1919: Berković 7,5, Smolčić 6,5, Tadejević 7,5, Mulac 7, Vidas 7, Mohorovičić 7, Liber 6,5 (od 86. Antić -), Fatić 7, Monjac 7, Črnko 6 (od 62. Fumić 6,5, Gerc 6 (od 82. Petrović -). Trener Budicin 7.


Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Tadejević (Orijent 1919).

Nema puno utakmica koje završe bez golova, a da se može reći kako su pružile užitak. Za ovu u Sesvetama se to može. U prvom poluvremenu Orijent 1919 je pružio odličnu predstavu s jednom pogođenom vratnicom (Črnko) poslije izvanrednog prodora Monjca. Za Sesvete prigodu je imao Geljić, ali ne tako dobru. U nastavku kao da je istrčala neka druga momčad Sesveta. Domaći su potpuno zavladali sredinom terena i stvorili su brojne šanse. Mesec pa i Geljić imali su puno prigoda. Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta u jednom trenutku je to popratio riječima: "Živimo krajnje opasno"! Ipak, orijentaši su preživjeli i osvojili bod koji ih je učvrstio na drugom mjestu ispred favoriziranog Rudeša. Orijent je u dosadašnjem tijeku prvenstva doživio samo dva poraza, pobijedio je i uvjerljivo vodeći Šibenik. Junaci današnjeg boda bili su stoper Mario Tadejević i vratar Carlo Berković. Potez utakmice bio je prodor Matea Monjca iz kojeg je Črnko u 36. minjuti pogodio stativu.
Sesvete nisu ponovile rezultat od 2. studenog kada su pobijedile Rudeš. Pobjedom u ovom susretu bi se približile Orijentu na bod. Previše su promašivale i nije sasvim jasno zbog čega je vezni red Sesveta u prvom poluvremenu bio katastrofalan, a u drugom izvanredan. Možda je tome razlog to što su Orijentovi igrači bili previše iscrpljeni teškim terenom i jakim tempom u prvom dijelu.