SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac gubio s 0:1 i 1:2, nije zabio s 11 m, ali je pobijedio u sudačkoj nadoknadi. Izvrsni Cetina i V, Petković. Navijači Sesveta imaju pravo na neke svoje podići glas protesta, osobito stopere

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - SESVETE 3:2 (1:1)

ZAGREB . Stadion u Sigetu. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Bionda (Zaprešić) 6,5. Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Gvozdanović (Jastrebarsko). Četvrti sudac: Antunović (Velika Gorica). Delegat: Mladina (Zagreb). Kontrola suđenja: Metličić (Škrip).

Strijelci: 0:1 - Geljić (8), 1:1 - Petković (44), 1:2 - Goić (50), 2:2 - Cetina (74), 3:2 - Cetina (90+2) 11 m.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 6, Lovrić 6,5, Crnojević 7, Cetina 8,5, Brkić 6,5, Vuco 6,5, F. Mihaljević 6, (od 61. Šiško 6), Crnčević 6,5, Doležal 7, V. Petković 7,5. Božić 6 (od 37. Nakić 6, od 69. Vodopijak 6). Trener Boris Perković 7.

SESVETE: Demo 5,5, I. Mikulić 6, Moro 5, Joković 5, Majcenić 6, Sunagić 5,5 (od 82. Majić -), Dučkić - (od 22. Ćosić 5,5), Kožić 6 (od 65. Mesec 6), Malekinušić 6, Goić 7, Geljić 7. Trener Dino Babić 6.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Cetina (Hrvatski dragovoljac).

Po preokretima i neizvjesnosti do posljednjeg trenutka, utakmica zaslužuje vrlo dobru ocjenu. Dobar dojam svakako upotpunjuje iznimno uspješna igra, dvostrukog strijelca, stopera Dragovoljca Maria Cetine i napadača Vinka Petkovića koji je jurio poput brzog vlaka, zabio jedan gol i s bijele točke pucao u vratnicu. U sastavu Sesveta Mario Goić i Mihovil Geljić povremenu su drobili suparnike kao idealan stroj, no onda dolazi potpuno razočaranje, igra dvojice stopera Nasiru Mora i Dušana Jokovića. Oni su djelovali nepravodobno, bez izraženog starta i daleko od suparnika. Valja istaknuti kako su Sesvete vodile sa 1:0 i 2:1, kako je poslije toga Sunagić šutirao pokraj vrata iz idealne prigode i kako je sve to na kraju poništeno porazom. Posebice jer su domaći pobjedonosni gol postigli s 11 m u sudačkoj nadoknadi. Navijači Sesveta imaju pravo na neke svoje podići glas protesta.
Trener Dragovoljca Boris Perković je poslije utakmice gotovo uzvikivao: "Cetina je bio najbolji, takvog je teško naći i u prvoj ligi".
Suigrača je hvalio i Valentino Majstorović koji se oporavlja od ozljede ramena: "Nema što, Cetina je prvo ime utakmice. Petković je mogao biti prvi strijelac da je zabio iz 11-erca i još jednu idealnu šansu".
No, ima nekih pitanja i za Dragovoljac. Njihova vezna linija je u početku susreta bila potpuno nadigrana od gostujuće. To je moglo biti prijelomno.