SportNews.hr

prava sportska priča

Ako Šibenik i Rudeš ne pronađu financijere, za Prvu HNL je zainteresiran Orijent 1919! Ukrajinci nisu ušli u Rudeš koji duguje i treneru Labroviću. Čudno je kako se Hajduk još ne zanima za Brazilca Ericka najboljeg igrača Druge HNL

Rudeš  je poslije 16 jesenskih kola na drugoligaškoj ljetsvici treći sa 28 bodova, 11 manje od vodećeg Šibenika i jedan manje od drugoplasiranog Orijenta 1919. Predsjednik Ivan Knežević nije zadovoljan učinkom pa tako i plasmanom, jer smatra kako Rudeš ima najbolje igrače koji su, na žalost, prekasno došli, ili poput Mrkonjića, zbog ozljeda, gotovo nisu ni igrali. Treba podsjetiti kako je Knežević uoči početka ove sezone najavljivao žurni povratak u Prvu HNL. Sada je situacija takva da Šibenik na vrhu ima gotovo nedostižnu prednost, dok je zaostatak u odnosu na drugi  Orijent minimalan. Ali se prodaja Šibenika zakomplicirala i ako ne dođe novi vlasnik koji bi vratio dugove i upumpao svjež kapital, prvoligaške ambicije će u velikoj mjeri doći u pitanje.
-Nije drukčija situacija ni kod nas. Ja sam želio dovesti Ukrajince kao strateške partnere, no to je propalo, otkriva predsjednik Rudeša Knežević. Ako ne nađem financijera ništa neće biti od Prve HNL.
Znači li to da ne biste ni kao drugoplasirani igrali kvalifikacije?
- Mi ne bismo dobili ni licencu.
Odmah poslije razgovora s Kneževićem čuli smo se s Mirkom Labrovićem, trenerom Rudeša na početku sezone, kojemu je klub ostao dužan. Osim toga ni sve plaće nisu isplaćene igračima.
-Mislim kako ću morati na arbitražu, ističe Labrović.
Ovo što govori Knežević, o upitnosti prvoligaške licence. očito je vrlo aktualno.
U tom sklopu razgovarali smo  s dopredsjednikom Orijenta 1919 Marinkom Koljaninom. Orijent nije bez prvoligaških ambicija, no njegova ideja vodilja bila bi potrošiti što manje novaca, pa makar se odmah ispalo. Ostalo bi za povijest!
-Ako se dogodi ovo sa Šibenikom i Rudešom, mi bismo bili zainteresirani za Prvu HNL. Naravno u sklopu naših proračunskih mogućnosti i ne bismo ostavili dugove, kaže Koljanin.
Rudeš i njegov predsjednik Knežević ima još jednu računicu, no ona je minimalna:
-Kad bismo prodali našeg najboljeg igrača, zadnjeg veznog Brazilca Ericka koji je došao iz Santosa, pa da nam ga klub koji bi ga kupio odmah plati i potom posudi na šest mjeseci.
Iako to Knežević nije rekao, nije isključeno kako je mislio na Hajduk i svoje dobre odnose sa Splićanima. Doista je čudno da Hajdukovi skauti dosad nisu bili zainteresirani za 21-godišnjeg Brazilca, najboljeg igrača Druge HNL, ili to SportNews nije znao, pa će se to sada dogoditi.
Alpas