SportNews.hr

prava sportska priča

Jurčec nije zabio tri velike prigode i da nije mlad bila bi panika, ali je Kustošija to nadoknadila izvanrednom borbenošću i neiscrpnom snagom. Hajduk II je potpuno nov, trener Despotović opet gaji brzu igru

KUSTOŠIJA - HAJDUK II 1:1 (0:1)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 170. Glavni sudac: Jelenčić (Kastav) 6,5. Pomoćni suci: Mađarić (Vrsar) i Biljuh (Marčan). Četvrti sudac: Turčin (Tuhelj). Delegat: Šutalo (Osijek). Kontrola suđenja: Antolović (Našice).

Strijelci: 0:1 - Relota (9), 1:1 - Šimunić (90).

KUSTOŠIJA: Bukovski 7, Šimunić, Šušković Jakopac 6,5, Pavković 6, Deak 6, Donald 6 (od 87. Ivanković -), Rožman 7, Šlogar 6, Ljubanović 6, Jurčić 6 (od 72. Kulenović 6), Nakić 6. Trener Landeka 7,5.

HAJDUK II: Sentić 7, Giljanović 6, Dellova 6 (od 72. Ciprić 6), Ševelj 6, Relota 7, Brnić 6,5, Grubišić 6,5, Čuić 6 (od 68. Martinović 6), Skorup 6, Šarić 6 (od 58. Tolaj 6), Bajić 6. Trener Despotović 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Sentić (Hajduk II).

Prije početka, gledajući sastave, nije se činilo kako će to biti utakmica uzbudljiva do samog svršetka. Kustošija je nastupila bez najboljeg igrača Jugovića, zbog kartona, dok Vlatko Blažević, po renomeu pojačanje, Zadranin, povratnik iz Italije i negdašnji igrač zaprešićkog Intera može igrati tek u sljedećem kolu u Rudešu. Nije bilo još nekih. U Hajduku II mogla su se prepoznati tek dva ili tri "stara" imena, poznata iz jesenske dionice. Ostalo su bili uglavnom 19-godišnjaci. Hajduk je dosta njih poslao na posudbe. I ovi gaje brzu igru. To je specifikum trenera Despotovića.
Počelo je tako da su gosti već u 7. minuti imali jedanaesterac koji je šutirao Skurup, ali je domaći vratar Bukovski obranio. No, ubrzo je Hajduk II ipak poveo. Prvih pola sata proteklo je u izvrsnoj igri gostiju. Nakon šanse Jurčeca u 36. minuti prevaga je počela prelaziti na Kustošijinu stranu. Drugo poluvrijeme potpuno je pripalo domaćima. Pokazali su izuzetnu volju i dojmili se sjajnom pripremljenošću. Ni jednog trenutka nisu sustali u nakani da izjednače. Inače, izvanredno talentirani Jurčec promašio je još dvije sjajne prigode, Nakić jednu, a dosta teških lopti je skinuo vratar Sentić. Tek u 90. minuti izjednačio je Šimunić.
Kustošiji je bod dobar, iako je mogla uzeti i sva tri. No, bez Jugovića njezina sredina terena koja i inače nije idealna, potpuno je podbacila u prvih pola sata. Poslije je to nadoknađeno fantastičnom borbenošću. Ali tih loših početnih 30 minuta nije se moglo prebrisati.
Otkuda vam tolika snaga, pa tek je prvo kolo?
-Momci izvrsno treniraju, odgovorio je trener Landeka.
Utakmica je ipak protekla u znaku Jurčecovih promašaja. Da nije toliko mlad bila bi panika. Zbivanja se mogu i drukčije predstaviti: dečko pokazuje izvanredan osjećaj za prigodu, mirnoća će doći s iskustvom.