SportNews.hr

prava sportska priča

Zorica je napustio Rudeš, Knežević opet jaše! Sesvete "darovale" Maribor trenerima. Vujanić ostaje. Pripreme Sesveta šest tjedana prije prvenstva. Kustošije sedam. Dragovoljac će se pripremati u dvije faze


Rudeš je u teškoj situaciji. Izvršni dopredsjednik Ivica Zorica napustio je klub.
-Bio sam prepustio Zorici vođenje kluba. On je svojim novcima financirao juniorski pogon. I ne samo juniorski. Ali je prije nekoliko dana predao pismenu ostavku. Nisam razgovarao s njim. No, opet sam preuzeo kormilo. Učinit ću sve što mogu da Rudeš i nadalje bude lijepa priča, govori predsjednik Ivan Knežević.
Što znači lijepa priča?
-Vjerujem kako ćemo se dići iz ove teške situacije. Djelujem na tome. Obećao sam igračima i trenerima da ću ih o tome obavijestiti sljedeći vikend.
A što je sa 90 tisuća dolara odštete brazilskom klubu Recifeu?
-Od toga ne možemo pobjeći!
Covid 19 i neigranje gotovo cijelog proljetnog nastavka sezone usporio je mnoge lijepe karijere posebice u NK Sesvetama.
- Vranjković, Majcenić, Vujanić, Malekinušić i Kožić bili su na putu prema prvoligaškim vrijednostima. I mi bismo kao momčad u proljetnoj polusezoni ostvarili visok domet, ističe trener Dino Babić.
Navedena petorica ostat će i dalje?
-Sigurno će ostati Lazar Vujanić. On nije ni odlazio u Srbiju. Osim što je naš negdašnji trener Jakirović otišao u slovenskog prvoligaša Maribora, s njim su otišli i moji pomoćnici Salatović i Ivančić.
Kada ćete početi pripreme za novu sezonu?
-Šest do sedam tjedana prije početka prvenstva Druge HNL. Prvenstvo će vjerojatno početi odmah poslije odigrane druge kvalifikacijske utakmice za Prvu HNL 5. kolovoza. Posebice ako u Drugoj HNL bude 18 klubova.
Slično razmišljaju i u Kustošiji.
-Počet ćemo pripreme sedam tjedana prije prvenstva, kaže predsjednik Vlado Babić.
Kustošiju je napustio Grga Štimac koji je u ljetu pristupio iz Ponikvi. Štimac je diplomirao na kineziološkom fakultetu, dobio je posao u Dubrovniku, te će igrati za GOŠK.
Hrvatski dragovoljac će u sezonu ulaziti nešto drukčije.
-S trenizima ćemo početi početkom lipnja pa ćemo dati malu stanku i onda nastaviti do prvenstva, planira trener Boro Perković.
Dragovoljac je vjerojatno jedna od momčadi koja će najviše žaliti i proklinjati koronu. Kada je 28. veljače pobijedio Dinamo II (četvrta uzastopna pobjeda) činilo se da je nezaustavljiv. Poraz u Bijelom Brdu bio je samo slab dan.