SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac bez puno igrača, na odlasku je i Majstorović, zašto nije izveo 11-erac? Trener Perković ipak nije pesimist. Pogledi u Kustošiji usmjereni su prema 19-godišnjem napadaču Janu Jurčecu

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - KUSTOŠIJA 1:1 (1:0)

ZAGREB - Pomoćni teren stadiona u Sigetu. Gledatelja: 30. Suci: Firm, Rašić i G. Jović.

Strijelci: 1:0 - Crnčević (27) 11 m, 1:1 - Vukelić (78).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Majstorović, Glibo, Tipurić, Crnčević, Pasariček, Ilić, Habibi, Ceth, Rubić, Cvrtila (Vujinović, Kopljak, Kopić, Valentić, Kopić, Bučaj, Saiti, Marušić, Perić, Juky, Balen). Trener Perković.

KUSTOŠIJA: Žarkov, Šimunić, Pavković, Bradić, Ivanković, Jugović, Mamić, Horvat, Šlogar, Stjepanović, Jurčec (Šušković, Grdenić, Šušković Jakopec, Brumen, Srpak, Vukelić, Matteoni, Tolj, Franković, Mijić). Trener Landeka.

Sastavu Dragovoljca koji je 28. veljače, u posljednjem nastupu na svom stadion, u velikoj igri pobijedio Dinamo II, nedostaje puno igrača. Nema Vuce, Mrkonjića, Matića, Zougrane i još nekih inozemaca, a na odlasku je i Valentino Majstorović, kapetan momčadi i jedan od najboljih igrača kojemu je istekao ugovor.
-Bez obzira na odlaske vjerujem kako ću opet složiti dobru momčad, kaže trener Boris Perković.
Trener je optimist iako smo među 22 igrača prepoznali samo petoricu prošlosezonskih.
Nakon što je Vinko Petković u prošloj polusezoni najbolji igrač Dragovoljca sjevnuo poput munje u posljednjem susretu Varaždina i Istre 1961, ostaje žal što Majstorović nije preselio u Varaždin prije otprilike sezonu i pol, kada je o tome bilo govora. On bi vjerojatno već bio standardan igrač varaždinskog prvoligaša. Ovako Majstorović je sada u traženju angažmana poslije istjecanja ugovora. Protiv Kustošije igrao je desnog beka, bio je najbolji i na njemu je skrivljen 11-erac, ali ga on nije izveo bez obzira što je to u Sigetu bila praksa i kad bi prekršaj bio skrivljen na Majstoroviću.
-Nisam pucao, tako smo se dogovorili, ako odem neko će to drugi izvoditi. Novi izvođač bit će Crnčević, objasnio je Majstorović.
Kustošija nije nastupila kompletna jer su neki njezini igrači održali trening prije susreta. Tako nije nastupio Kelava ponajbolji igrač, a nije bilo ni Donalda ni Ljubanovića.
Pažnja je bila usmjerena na 19-godišnjeg Jana Jurčeca koji se smatra jednim od najtalentiranijih napadača Druge HNL.
-Dugo nismo igrali, a i ja sam bio ozlijeđen, pa se po ovom susretu još ne može zaključivati. Pružit ću sve od sebe kako bi ovo bila moja sezona, poručio je Jurčec.