SportNews.hr

prava sportska priča

Opatija je bliža Drugoj HNL, ali još nije gotovo. U uzvratu na Kantridi mogli bi odlučivati Weitzer i Abramović. Trener Sesveta Babić: Očekivao sam hrabriju Mladost, Đurđek je spasio Petrinjce, Pejanović je igrač kakvi se traže

MLADOST PETRINJA - OPATIJA 0:0

PETRINJA - Gradski stadion. Gledatelja: 600. Glavni sudac: Burilo (Osijek) 7. Pomoćni suci: Pejić (Vukovar) i Babić (Orahovica). Četvrti sudac: Čužić (Velika Gorica). Delegat: Šutalo (Osijek). Kontrolor suđenja: Šimčić (Koprivnica).


MLADOST: Đurđek 7,5, Filipović 6, Bezić 6, Crnojević 6, Radošević 6, Galonja 6 (od 56. Korečić 6), F. Mihaljević 6 (od 70. Hrnčević 6), Lihić 6 (od 70. Đusi 6), Lovrić 6, Abramović 7, Dumbović 6 (od 80. Baniček -). Trener Zoran Buinac 6,5.

OPATIJA: Iveša 7, Malinić 6, Jukičić 6,5, Kurilić 6,5 (od 85. Čanković -), J. Rudan 6, Lucić 6, Baltazar Bogolin 6 (od 79. Kovačević -), Weitzer 6,5, Furijan 6, Pejanović 7, Matulja 6 (od 46. Lazić 6). Trener Zoran Bogolin 6,5.


Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Đurđek (Mladost)
Isključeni Filipović (Mladost) u 52. i Lucić (Opatija) u 89. zbog drugog žutog kartona.

Nije to bila utakmica jučerašnje kvalitete između Marsonie i Junaka, ali svakako dobra predstava trećeligaške razine. Bez obzira što je rezultat bez golova uoči uzvrata na riječkoj Kantridi u neku ruku prednost Opatije, ipak je još sve neizvjesno.
Posljednju službenu utakmicu Mladosti, prije prekida zbog Covida 19, gore potpisani novinar gledao je 7. ožujka u Jarunu. Bio je to fantastičan susret, dramatičan do krajnjih granica u kojoj su Petrinjci pobijedili bez dva isključena igrača i dosuđenog 11-erca protiv sebe. Trener Buinac je tada izvanredno vodio momčad. Pretpostavljalo se kako će tako biti i danas.
-Moram priznati da sam očekivao hrabriju Mladost, izjavio je poslije susreta Dino Babić, trener Sesveta, najstabilnijeg hrvatskog drugoligaša. Premda je rezultat Petrinjaca aktivan, mislim da se jasno očitovala četveromjesečna stanka od službenih nastupa. To se može reći i za Opatiju koja je pokazala više iskustvenih značajki.
Kako ocjenjujete učinke igrača?
-Smatram da je vratar Đurđek spasio Mladost. Opatija je imala pet šansi, Đurđek je branio izvanredno. Dobro je branio i gostujući vratar Iveša, ali ipak Petrinjci nisu imali tolike šanse.
Je li neki igrač ostavio poseban dojam?
-To je napadač Opatije Antonio Pejanović. Takvi se igrači traže, pohvalio je gosta trener Sesveta Babić.
Opatiju smo gledali u tri pripremna nastupa u Zagrebu tijekom lipnja: u Lučkom. protiv Mladosti Ždralovi na igralištu u Jarunu, te u Trnju i premda, osim donekle u Trnju, to nije bilo posebno dobro, očito je imalo smisla. Opatija je u Petrinji pokazala veću tjelesnu sigurnost. Vratar Iveša i napadač Pejanović drže momčad, no Weitzer bi morao još više. Ako on odigra kao prošle sezone u Dubravi za Orijent, tada će Opatija prijeći u Drugu HNL. Ako ne odigra, izgledi Petrinjaca su sasvim realni zbog Abramovića koji je najbolji igrač Mladosti, osobito opasan iz protunapada. Šansu kakvu je u 78. minuti namjestio Dumboviću može samo klasa.