SportNews.hr

prava sportska priča

Jaka drugoligaška subota: Rudeš je pobijedio Sesvete (3:2), trenira 31 igrač, ali je pitanje što oni mogu. Samo dvojica iz prošle sezone. Jača Uprava nego momčad. Sesvete mirno bruse formu. Kustošija dobija Klemenčića, Trešnjevka uzima Vrapču

Zanimljivo je bilo subotnje prijepodne za tri zagrebačka drugoligaša: Rudeš, Sesvet i Kustošiju, te jednog trećeligaša (Trešnjevku) četiri, pet tjedana prije početka prvenstva.
Rudeš je pobijedio Sesvete s 3:2 (2:0) i njegove ambicije kao da se potvrđuju, iako trener Adilji ima samo dvojicu iz prošle sezone: Burića i Čabraju. Golove za domaće postigli su Čerkez 2 i Burić. Za Sesvete su strijelci bili Majić i Malekinušić.
NK Rudeš je obnovljen, da ne kažemo pojačan u sponzorskom i upravnom dijelu: Olić, Šimunić, Klarić, Čondrić...ali je pitanje hoće li taj doista jak sastav, te impozantan broj igrača koji su trenutačno na pripremama (31) biti neka garancija povratku među prvoligaše. Pokraj Intera, Istre ili Orijenta 1919, Sesveta, Dugopolja... U igračkom kadru Rudeša nema Brazilca Ericka nešto najbolje što je u jesenskom dijelu prošle sezone imao, kad je bio doista ozbiljna momčad. Trener Adilji unatoč tome nije pesimist: "Vidjet ćete, može biti velikih iznenađenja". U subotu ujutro lijep pogodak (jedan od dva) postigao je Moran Čerkez, toliko efektan da ga je pohvalio i gostujući trener Dino Babić. Čerkeza znamo kao kadeta Lučkog, igrača Samobora i na nekoj poduci u Španjolskoj i ništa više.
NK Sesvete su drugo poluvrijeme, kad su igrale u jačem sastavu, dobile sa 2:1.
-Zadovoljan sam tim drugim poluvremenom, ali ne volim kad gubimo. Izgubili smo ovu i prethodnu utakmicu od Dubrave. A što se tiče Rudeša mislim kako će biti jedan od favorita, iznenadio je prognozom trener gostiju Babić.
U Kustošijinoj glatkoj pobjedi nad Trešnjevkom s 3:0 (1:0) golove su postigli Šlogar, Jurčec i Nakić. Kustošiji trebaju lijevi bek, stoper i golman. Neki problemi bit će vjerojatno riješeni dolaskom vratara Roka Klemenčića (19) igrača Dinama, jednu sezonu na posudbi u Lučkom gdje je bio najbolji igrač. Tu je i Fran Vukelić (19) jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala. Trener Landeka se nada sastaviti momčad koja će biti konkurentna u drugoligaškoj konkurenciji.
Novi trener Trešnjevke Tomislav Lopac ima nekoliko novih igrača koji su prošli treću HNL: Kluka (Zagorec), Josipovića (Trnje), Radanovića (Vrapče)... i nije razočaran uvjerljivim porazom.
-Iza nas je tek osam treninga. U prvom poluvremenu smo bili ravnopravni, kaže Lopac.