SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija je pobijedila u Rudešu s 3:2. Bila bi to loša poruka Rudešana da na tribini nije bio novi trener Dinko Jeličić koji je optimist. Kustošija igra dobro, iako postoje i dvojbe: stoper, lijevi bek, ali i vezna linija. Što treba igrati Kelava?

RUDEŠ - KUSTOŠIJA 2:3 (1:2)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja oko 100. Suci: Firm, Lang i Ljeljak.

Strijelci: 0:1 - Šlogar (9), 1:1 - Burić (21), 1:2 - Ljubojević (38) 11 m, 1:3 - Stjepanović (55), 2:3 - Burić (59) 11 m.

RUDEŠ: Sušak, Bagarić, Owonzu, Jergović, Dajčer, Muić, M. Uzelac, Dar. Jalinous, Burić, Raužan, Čabraja (Kralj, Bruči, Brajković, Palić, Pavković, Daw. Jalinous, Klarić, Čerkez, Marković, Nenadić, Burmuđija, Jolić). Trener Adilji.

KUSTOŠIJA: Šušković, Lagundžić, Šušković Jakopac, Šimunić, Vištica, Matteoni, Jugović, Šlogar, Ljubanović, Kelava, Nakić (Klemenčić, Barada, Proleta, Donald, Mamić, Nanković, Vukelić, Jurčec, Nasri, Tolj, Smajo, Stjepanović). Trener Landeka.


O Rudešu se još ne može ništa reći osim da je tu (samo) nekoliko imena iz različitih stupnjeva hrvatskih natjecanja, da su ostalo debele nepoznanice, te da su najbolji igrači jedina dvojica koja su ostala od prošle sezone: Burić i Čabraja. No, jedna informacija je ipak najvrednija, a tiče se trenera. Dinko Jeličić će biti novi trener Rudeša! Iako još neke detalje valja uglaviti, Jeličić je gledao utakmicu s Kustošijom.
"Vjerujem da ću za najviše sedam dana preuzeti momčad", izjavio je nakon susreta Jeličić.
Kako vam se činilo ovo danas?
"Kustošija je došla s jasnom idejom: pobijediti kao da je riječ o prvenstvenoj utakmici. U tome je uspjela. Kustošija već igra dobro", ocijenio je novi (stari) Rudešov trener.
Prema ovome što smo vidjeli, vama se baš ne piše dobro. Morat ćete jako zasukati rukave. Ne samo da se nećete boriti za povratak u Prvu HNL, nego možda predstoji neizvjesna borba za drugoligaški status?
"Ne bih bio toliki pesimist, premda je jasno kako Rudeš počinje od početka. Ali ovo ima smisla. Trebat će puno rada i još selekcije. Vidjelo se da je momčad iz drugog poluvremena ostavila bolji dojam", pokušao je Jeličić primiriti situaciju.
Jeličić je potvrđen trener i nema razloga sumnjati, ali biti u njegovoj koži - to ne!
Kustošija je doista pokazala neke vrijednosti, iako trener Landeka kaže kako su dečki umorni i zakočeni stankom zbog korona karantene. Osim iskazanih vrlina postoje i neke zamke. Prinova Vištica, na lijevom beku, je pokazao neki potencijal, ali to još nije rješenje za 34. kola dugu i napornu prvenstvenu utrku. Jednako se odnosi i na stoperski par. Može li Šimunić biti jedan od stopera nakon što je u Rudeš otišao Pavković? Onda, kako sastaviti veznu liniju? Jugović igra bolje zadnjeg nego prednjeg veznog. Kelava može biti najbolji igrač, ali je li njegovo mjesto na lijevom krilu? Nakić zasad nije rješenje u špici. Ugodno je iznenadio novak iz Dugog Sela Ivan Stjepanović u drugom poluvremenu, u ulozi špice. Visok je i zna igrati. Jurčec, najveći talent, dobio je šansu u drugom poluvremenu kada su suigrači bili slabiji od onih u prvom dijelu. Sve su to dvojbe koje će trebati riješiti u iduća tri tjedna.