SportNews.hr

prava sportska priča

Tomislav Baltić zbog koronavirusa napušta Rot-Weiß Koblenz člana Njemačke Regionalige Sudwest

Foto: Rot-Weiß Koblenz / BaltićFoto: Rot-Weiß Koblenz / Baltić

Tomislav Baltić naš stari znanac odličan vezni igrač 2016 iz Lučkog zaputio se u Njemačku gdje odlično snašao. Prošle godine u srpnju pristupio je Rot-Weiß Koblenzu članu Slowest Regionallige što je četvrti rang u Njemačkoj iz Eintracht Stadtallendorf koji se natječe u petom rangu. Baltić je dobrim igrama na Transfermarktu cijenu podigao za trećinu i kako to u životu često biva ovoga vrijednog dvadesetosmogodišnjaka koronavirus je prekinula u daljnjem igranju na Njemačkim terenima.

- Što da Vam kažem, protiv više sile se ne može. Ova nevolja s pandemijom Covid 19 poremetila je sve moje planove i vratio sam se doma. Klub mi je izašao u susret što mi je dao čiste papire, tj slobodan sam igrač i mogu si pronaći novu sredinu, ali gdje kada je situacija svugdje ista. Jako sam zadovoljan vremenom koji sam proveo u Njemačkoj, zdravlje me poslužilo, napredovao sam kao igrač, a mojom igrom bili su zadovoljni u oba kluba, jada nam se Baltić.

Je si li kontaktirao svoje bivše klubove ovdje, Rudeš i Lučko, oba imaju ambicije za borbu u rang više. Rudeš u 1.HNL, a Lučko bi natrag u drugu ligu?

- Nisam tek sam ovih dana doznao da zbog korone neću natrag u Njemačku, još sam pod dojmom ove promjene na koju nisam računao. Kroz par dana vidjet ću što dalje.