SportNews.hr

prava sportska priča

Druga pobjeda Hrvatskog dragovoljca na startu prvenstva. Položen vijenac i upaljene svijeće na 16. godišnjicu smrti Stjepana Spajića. Dani Olmo s tribina pratio utakmicu.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - OSIJEK II 2:1 (0:1)

ZAGREB - Stadio u Sigetu. Glavni sudac: Marić (Sisak) Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak) 4. sudac: Mlinarić (Sisak). Delegat: Moslavac (Virovitica) Kontrolor suđenja: Strusaa (Virovitica)

Strijelci: 0:1 - Mišković (26), 1:1 - Majstorović (76), 2:1 - Horvat (90)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Rubić, Glibo, Majstorović Ilić (od 84 Horvat), Ernst Leon-Habib, (od 60 Pasariček), Valentić, Martinez caliz (od 67 Ivančić), Perić (od 46 Stjepanović), Tipurić, Crnčević ( od 60 Zoungrana

Trener: Boris Perković

OSIJEK II:Barešić, Magdić, Babin (od81 Stranput), Kuprešak (od 59 Mekić), Mišković, Latković (od 60 Todorov), Sekulić ( od 60 Prpić), Almeida Da Silva (od 68 Barišić), Gačić, Ljubić, Benić

Trener: Igor Tolić

Na šesnaestogodišnjicu smrti Stjepana Spajića Rođe začetnika Hrvatskog dragovoljca prije utakmice položen je vijenac i upaljene svijeće kod spomen ploče na stadionu u Sigetu.

Nakon utakmice slavila se pobjeda do koje je domaćin došao u finišu utakmice. S bijele točke precizan je bio Majstorović, a pobjedu je donio Horvat u devedesetoj minuti netom što je ušao u igru. Perković je pogodio s izmjenom. Kad smo kod trenera prisjetimo se kakva su samo trenerska imena marširala Sigetom, ali su se manje više borili se za opstanak koji često treba zahvaliti sreći i stjecajem okolnosti. Dvojac Perković i Kuljanac tihi i skromni opstanak su u prošloj sezoni osigurali bez problema, a ovu su započeli s dvije pobjede protiv nezgodnih momčadi Croatie i Osijeka II.

Utakmicu je s tribine u Sigetu pratio Dani Olmo s bratom i zagrebačkim društvom.

Nisam mogao da ga ne pozdravim i izmijenim nekoliko riječi jer prateći ga dok je igrao za Dinamo stekao je moje veliko poštovanje, kao igrač, a i kao osoba što je i danas potvrdio susretljivošću i ljubaznosti.

Pitam ga kako je i kako se snašao u Njemačkoj?

- Dobro mi je i sretan sam tamo, odgovara.

Otkud u Zagrebu?

- Došao sam malo doma.

Olmo je to da je došao "malo doma" izgovorio tako prirodno, toliko iskreno, on stvarno Zagreb smatra "doma" u to me potpuno uvjerio.