SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava TK je privremeno prva, to može i ostati. Izvrsne obrane Mustapića i dva gola Juranovića. Mustapić je igračem utakmice proglasio Juranovića. Dubrava loša u veznom redu. Neobična komunikacija dugopoljskih trenera

DUBRAVA TK - DUGOPOLJE 2:0 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Igrano bez gledatelj. Glavni sudac: Bundović (Bjelovar) 7. Pomoćni suci: Lončar (Čačinci) i Starčević (Bjelovar). Četvrti sudac: Vargović (Virovitica). Delegat: Margetić (Zelina). Kontrola suđenja: Antolović (Našice).

Strijelci. 1:0 - Juranović (45+1) 11 m, 2:0 - Juranović (65).

DUBRAVA TK: Mustapić 8, Marić 6 (od 51. Rodriguez 6,5), Boršić 6,5, Korča 6,5, Kelemen 7, Jurić 7, Srbljanović 6, Musa 6, Mlinarić 6 (od 51. Šugić 6,5), Mudražija 7 (od 90+2 - Ivanović -), Juranović 8 (od 78. Alghoul -). Trener Sunara 7.

DUGOPOLJE: Silić 6, Balić 6, Čerina 6, Kurtović 6, Karabatić 6, Marko Bašić 5,5 (od 46. Dadić 5,5), Mateo Bašić 6 (od 74. Bosančić 5,5), Rakić 6 (od 65. Jurica 5,5), Rodić 6 (od 74. Čorić 5,5), Markota 5,5 (od 46. Bulbwa 5,5), Jukić 5,5. Trener Srzić 5,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Juranović (Dubrava TK).

Dubrava TK poslije dva kola ima dvije pobjede, bolju gol razliku od Dragovoljca i privremeno je na prvom mjestu, iako tako može i ostati. No svakako će ju prestići Sesvete ako danas svladaju Opatiju. Sesvete su svoju utakmicu odgodile za jedan dan.
Premda velika vrućina nije dopustila da se igrači maksimalno razmašu, utakmica nije bila loša, te je u neku ruku otkrila važne vrline i mane oba sastava. Glavna Dubravina snaga je u trojcu: vrataru Mustapiću, te napadačima Mudražiji i Juranoviću. Osnovna slabost je vezni red i zbog toga je u prvom poluvremenu Dugopolje imalo veći posjed, no tada je došla do izražaja Dugopoljska glavna nevolja: loši su u napadu. Ono što su gosti i pucali izvrsno je obranio domaći vratar Mustapić. On će 22. listopada imati 21 godinu i predstavlja uzdanicu kakvu je rijetko naći.

Dragan Juranović (26) dvostruki strijelac, možda i najbolji igrač Druge HNL iza kojeg je i iskustvo Prve HNL u kojoj je u jednom razdoblju bio vrlo dobar. Bilo je pitanje tko je najbolji igrač današnje utakmice. Obojicu smo sučelili. Mustapić je rekao: "Dragan je bio najbolji. Zašto? Zabio je dva gola i bez obzira, ako sam ja, kako kažete obranio sve, rezultat bi bio 0:0, da nije bilo Juranovićevih pogodaka". Juranović naravno nije imao ništa protiv takve ocjene suigrača. Na opasku kako je njegov svaki sprint "noćna mora" za protivničke igrače kazao je kako danas, zbog vrućine, nije bilo prigode za još i više sprinteva: "Napraviš tri četiri i gotov si"!Kada je trener Sunara u nastavku susreta promijenio sustav: s tri u zadnjoj liniji prešao je na četiri igrača, uveo je Šugića i Rodrigueza i bilo je bolje.
Neobične stvari događale su se u Dugopolju. Jedan trener zapovijedao je s klupe, ali se neprestano okretao k drugom, tražeći izravne sugestije. Taj drugi sjedio je s računalom u ruci u novinarskoj kabini i bila je to neka neobična simbioza. Kao da je "drugi" bio glavni. Naš je problem što nismo uspjeli uspostaviti komunikaciju, pa ne možemo potvrditi da je prvi bio Srzić, a drugi Miše.