SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija je u silnom naporu gorjela, ali ne za više od boda. Da nije bilo discipline, sustavnosti i strogosti u igri trenera Jeličića, Rudeš bi u pao. Havojić je propusio osvetiti se Rudešanima, za sve eventualne dugove

Foto: Djuka / HavojićFoto: Djuka / Havojić

KUSTOŠIJA - RUDEŠ 0:0

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja 50 unutar stadiona i 60 izvan. Glavni sudac: Majstorović (Split) 6,5. Pomoćni suci: Nimac (Benkovac) i Kuduz (Vrlika). Četvrti sudac: Bundović (Bjelovar). Delegat: Drača (Zagreb). Kontrola suđenja: Conjar (Osijek).

KUSTOŠIJA: Šušković 6,5, Lagundžić 6, Šušković Jakopac 6, Šimunić 6, Vištica 6, Jugović 6 (od 87. Nakić -), Ivanković 6, Šlogar 6 (od 80. Jurčec -), Ljubojević 6,5, Kelava 6, Havojić 5,5 (od 63. Donald 6). Trener Landeka 6,5.

RUDEŠ: Sušak 7, Bagarić 6,5, Grgić 6,5, Pavković 6, Jergović 6, Muić 6, Liklin 6 (od 77. Onwuzo -), Daniel Jalinous 6 (od 83. Burmudžija -), Kolega 5,5 (od 65. Čabraja 5,5), Raužan 5,5 (od 65. Brajković 5,5), Burić 6,5 (od 83. Đukić -). Trener Jeličić 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Sušak (Rudeš).

Po neizdrživom suncu dečki su se borili do posljednjeg atoma svoje snage. Ali, kako nogomet bez golova i bez publike u pravom smislu, nije ono zbog čega je stekao planetarnu popularnost, ni ocjene ne mogu biti veće od prosječnih. kako pojedinačne, tako i skupna.
Na tribinu je bilo smješteno dopuštenih 50-ak gledatelja, dok je sa sjeverne strane, izvan ograde stadiona, pokraj pruge bilo oko 60 ljudi.
Posljednju utakmicu najbliži susjedi odigrali su 1. ožujka ove godine u Rudešu, jedno kolo prije kraja krnjeg prvenstva. Pobijedila je Kustošija s 2:1, u sličnom sastavu, pred istim sucem i Kelavom strijelcem pobjedonosnog pogotka koji je tada pružio izvanrednu partiju.
Za Rudeš je tada igrao samo jedan današnji igrač, Nikola Burić, ujedno danas i stvoritelj jedine prave šanse za goste, te je u završnici, kao i u ožujku, ušao Dejan Čabraja. U međuvremenu u Rudešu su se dogodile velike promjene. Ništa nije kao što je bilo i zasad je igra slabija nego što je bila. Osim trenera Dinka Jeličića. On je taj motor koji će spašavati i eventualno dizati Rudeš. Najbolji igrač je i dalje Nikola Burić. Pojačanje i iznenađenje je Ilija Bagarić (21) iz Tomislavgrada koji je je preko Splita i Dinama II došao u Rudeš. Drugi materijal, za makar pristojno odijelo, nije prepoznat.
Premda to nije bilo osobito uvjerljivo, utakmicu je zaslužila dobiti Kustošija. Njezin napor u drugom poluvremenu je bio fantastičan, ali Kustošija još nema osjećaj za nijanse. Ako Kelava ne igra dobro, onda tog osjećaja momčad nema. Jugović nije taj. Profinjenost odlučuje, ne samo bum! Tomislav Havojić, donedavno igrač Rudeša, nije zabio dva zicera. Tomislav Havojić, 31 godina, iza kojeg je karijera, mogao je upropastiti Olića, Jelavića, Brkljaču, Mesarića, Klarića, Čondrića i sve "nove Rudešane" viđene i neviđene koji su uglavnom došli u Kustošiju i osvetiti im se, ako mu još nešto duguju. Ali nije. Vlado Babić, predsjednik Kustošije, je promrmljao: "Golman ih spašava". Točno!
S druge strane to je mogao učiniti i Toni Kolega (21), u sezoni 2018./19. igrač Kustošije, poslije sjajnog slobodnog udarca Nikole Burića. Šušković je spasio Kustošiju.
Razgovor s novim trenerom gostiju Jeličićem započet je ovako: Da nije bilo tvoje sustavnosti, strogosti i discipline u igri, Rudeš bi danas pao.
Jeličić je na trenutak stao, a onda se snašao: "Nema nogometa bez discipline. Zaslužili smo bod. U prvom dijelu je bilo ravnopravno, u nastavku je Kustošija bila bolja, no mi smo bili gosti".
Svaka čast Buriću i Bagariću, ali s ostalima nemate šanse za više od šestog mjesta. Nikakav Daniel Jalinous, pa taj nije prošao ni u Dragovoljcu, doduše kod Kapučina, kao i Tolić.
Leo Mesarić, član stručnog stožera i nekad igrač Dinama koji je prisustvovao razgovoru, "uplašio" se za trenera:
-Pa ne možete tako govoriti na temelju jedne utakmice. Igrači nisu ni trenirali zbog izolacije, uskočio je Mesarić.
Sve štima! Čekamo subotu i okršaj s Interom u Rudešu, kada će Zaprešićane trebati i napasti.