SportNews.hr

prava sportska priča

Neobičan dijalog s trenerom Intera Ivkovićem: Pišete o Dubravi i prvom mjestu, a mi bismo bili zadovoljni do šestog, na kraju jesenskog dijela! Vičem na Mamuta jer ga volim. Trener branio direktora Laljaka

DUBRAVA TK - INTER 0:2 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Glavni sudac: Lovrić (Đakovo) 7. Pomoćni suci: Babić (Osijek) i Vidak (Orahovica). Četvrti sudac: Vargović (Virovitica). Delegat: Matanić (Vinkovci). Kontrola suđenja: Metličić (Škrip).

Strijelci: 0:1 - Marić (60) autogol, 0:2 - Mamut (90+4).

DUBRAVA TK: Mustapić 6,5, Kelemen 6,5, Marić 5,5, Boršić 6, Korca 6 (od 63. Rodriguez 5,5), Musa 6,5, Šugić 6, Jurić 6, Srbljinović 6 (od 32. Alghoul 6,5), Mudražija 6. Juranović 6. Trener Sunara 6.

INTER: Matković 7, Vranjković 6,5, Nekić 7, Grgić 6, Barić 6, Mazalović 7, Dunić 6 (od 46. Soldo 6), Goričan 7 (od 74. Jovićević 6,5), Abramović 7 (od 79. L. Uzelac -), Mamut 8, Šroler 7 (od 89. Magdić -). Trener Ivković 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Mamut (Inter).

Tko je gledao na televiziji ne moramo mu opisivati, a to je vjerojatno učinila većina koju zanima Druga HNL. Pa ćemo samo ukratko ponoviti: utakmica je završila pobjedom Intera s 2:0, iako je Dubrava TK u završnom dijelu susreta, ali i razdobljima prije, bila apsolutno bolja. No, Ivan Marić stoper Dubrave, je jednom zabio sam sebi, drugi put je teško pogriješio i time je ishod zaključen. Juranović kod domaćih nije imao svoj dan, Mamut kod gostiju jest, iako je i ocjena njegova učinka za raspravu. Inter u sljedeća dva kola, prvo u srijedu dočekuje Orijent na svom terenu, potom odlazi Dragovoljcu u Siget i vjerojatno će ocjene o zaprešićkom sastavu biti bliže realnim. Valja uzeti u obzir kako oba protivnika ne taje svoje ambicije da budu prvaci i novi prvoligaši i gurnu Inter u drugi plan.
Bilo je jasno da prvi susret redakcije SportNewsa i predstavnika zaprešićkog kluba, poslije loše ocjene igre njihovih najzvučnijih pojedinaca, prošle subote u Rudešu, neće proći bez "posljedica". Branko Laljak, direktor Intera, iza kojeg je težak krimen ispadanja kluba iz prvoligaškog društva, nije naivan da bi ulazio u unaprijed izgubljene verbalno-spisateljske bitke i prije početka je vrlo pristojno pozdravio. Bio je jedan takav svojedobno i u politici, koji nije ulazio u unaprijed izgubljene bitke, zvao se dr. Vladimir Bakarić u dobu kad se Inter nazivao Jugokeramika. Keramičare je tada vodio Brankov stric Ivan. po kojem se danas zove stadion. Ali koga to uopće više zanima? I ne treba ljude gnjaviti s davninama. Ali poslije očiglednog posrtanja Sportskih novosti zbog čega plačemo mi negdašnji zaposlenici, koji smo list podigli do neba, sada je u optjecaju ostao samo SportNews.
Dogodilo se da temu o Interovoj sadašnjosti netko ipak načne i to nitko drugi nego trener Tomislav Ivković onako vruć, poslije teške pobjede, opterećen ispadanjem iz Prve HNL i sigurno ne u sjajnoj situaciji. Ivković je stari znanac još od prije 40 godina. On je od onih ljudi koji se kroz život dosta promijenio u pozitivnom smislu. Bile su okolnosti kad mu nije bilo lako, premda nije ni danas. Njegov je dijalog i monolog počeo utakmicom prošle subote u Rudešu gdje igrači, po njemu nisu bili loši, nego nisu uspjeli zabiti. Da jesu sve bi bilo drukčije, a vi ih nabijte na stup srama, kritički je nastupio Ivković. Potom je stao u obranu direktora Branka Laljaka, kojeg pretjerano okrivljujemo za ispadanje Intera iz prvoligaškog društva.
-Mi smo klub koji je bankrotirao i ispao, zaključio je Ivković, bez pobližeg objašnjenja dosta teških posljedica takvog stanja.
Potom nam se učinilo kako je Ivković pomalo zajedljiv:
-Pišete o Dubravi kao kandidatu za prvo mjesto, a mi ćemo biti zadovoljni ako do kraja jesenskog dijela budemo plasirani do šestog mjesta!
Ne treba podcjenjivati Dubravu kao klub, rekosmo.
-Ne podcjenjujem, odgovorio je Ivković i nastavio hvaljenjem Mamuta
U redu, ali Mamut je imao šansu utakmice u 40. minuti koju nije zabio.
-Ne može svaku zabiti, nije se dao trener.
Ali Mamuta ste oštro ukorili u 86. minuti kad se gotovo potukao?
-Špotam ga jer ga volim. Špotam ja i svoju djecu jer ju volim.
Na kraju se to i zaoštrilo pa nije bilo prigode pitati druge važne stvari.
Čini se kako je Interov glavni problem pitanje srednjeg veznog igrača. Ivković bi želio da to bude Silvio Goričan (20), kojeg trener zove Silvek. Rođen u Zaboku, Goričan je na posudbi iz Lokomotive, prije dvije godine Jutarnji list ga je proglasio čudom od djeteta. Ivković je barem 30 puta ponovio "Silvek, Silvek probudi se, okreni se, resetiraj se...". Možda nešto bude.
Kad smo odlazili opet susret s Mićom Vujanićem, legendom zagrebačkog amaterskog nogometa koji gleda sve što stigne. Vujanić je 70-tih igrao za Interovu preteču Jugokeramiku i bio je najbolji. Zanimalo nas je tko je to bio u ovoj utakmici:
-Samo jedan, Mamut, odgovorio je Vujanić.