SportNews.hr

prava sportska priča

Waitzer je ušao u drugom poluvremenu, zabio je dva sjajna gola za Opatiju i u neku ruku razgolitio Rudeš. Trener Jeličić najviše viče na najboljeg Burića. Gostujućem šefu Bogolinu bilo je draže u trećoj ligi

RUDEŠ - OPATIJA 1:2 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Glavni sudac: Lučić (Vinkovci) 7. Pomoćni suci: Pejić (Vukovar) i Sinković (Lepajci). Četvrti sudac: Meglić (Krapinske Toplice). Delegat: Lukšić (Velika Gorica). Kontrola suđenja: Borovec (Višnjevac).

Strijelci: 1:0 - Burić (47) 11 m, 1:1 - Weitzer (51), 1:2 - Weitzer (68).

RUDEŠ: Sušak 5,5, Brajković 6, Jergović 6 (od 81. Đukić -), Pavković 6, Dajčer 5,5, Muić 6, Marković 6 (od 58. Daniel Jalinous 5,5), Liklin 5,5 (od 58. Kolega 5,5), Bagarić 5,5, Raužan 6,5 (od 58. Dobrić 5,5), Burić 6,5 (od 86. Dominik Jalinous -)). Trener Jeličić 6.

OPATIJA: Iveša 6,5, Maloku 6,5, Zgrablić 6,5 Jukičić 6,5, Bertoša 6, Glavaš 7, Lucić 6,5 (od 63. Malinić 6), Ivančić 6 (od 46. Pejanović 6), Matulja 6 (od 46. Weitzer 8,5), B. Bogolin 6 (od 82. Fumić -), Januzović 5,5 (od 90. J. Rudan -). Trener Škerjanc 7.


Ocjena utakmice: 6,5
Igrač dvoboja: Weitzer (Opatija).

Rudeš je minimalno izgubio na domaćem terenu od Opatije i to ne bi bilo pretjerano zabrinjavajuće kad bi se u njegovu sastavu uočio netko za kojeg bi se moglo reći da će već u nekom skorašnjem roku, svojim talentom, nadoknaditi neplanirani gubitak. Jednostavno u Rudešu takvog nema. Tko god je birao igrače za novo prvenstvo, a poznato je kako to nije bio trener Jeličić, napravio je loš posao.

Nije čak važno jesu li novi upravljači dali novac za prava pojačanja. Vjerojatno nisu. No, čak i sasvim besplatni igrači u nekom kvalitetnijem izboru bili bi upotrebljiviji. Jedan od rijetkih koji je ostao, Nikola Burić je najbolji, ali s toliko minusa da trener najviše viče baš na njega. Ponekad se učini kako su Raužan, Marković i Liklin, trojica mlađih, upravo oni od kojih bi nešto moglo biti, ali ih je Jeličić zamijenio već poslije deset minuta nastavka. Rudeški dečki su pokazali veliku borbenost, no to je malo da se s Opatijom osvoji i jedan bod.
Opatijin sastav i čitav pristup najvažnije klupske glave Zorana Bogolina je zanimljiv po tome što on prednost daje iskusnim igračima i to tako što ih u igru uvodi u drugom poluvremenu, umjesto mlađih, za koje je bitno da dok su u igri sačuvaju što povoljniji rezultat. Onda uđe 32-godišnji Igor Weitzer koji zna igrati, izvrsno puca, ne može puno trčati, no i ovo prvo je sasvim dovoljno da u mnogim utakmicama postigne najvažnije pogotke. Tako je bilo u drugoligaškim kvalifikacijama protiv petrinjske Mladosti i u prvenstvenoj pobjedi protiv Sesveta u Zagrebu 28. kolovoza, tako je bilo i danas u Rudešu.

Poslije prvih 45 minuta ušli su Weitzer i Pejanović i bilo je jasno kako je to plan. Ali se plan donekle poremetio jedanaestercem nad Raužanom za Rudeš i vodećim pogotkom Burića. No, kriza je kratko trajala. U 51. minuti Weitzer je fantastično pogodio s 30-ak metara u rašlje, tri minute kasnije iz slobodnog udarca je pogodio stativu, te potom u 68. minuti opet iz slobodnog udarca s 25 m, neobranjivo zatresao mrežu. Ostalo i nije bilo toliko bitno. Uglavnom, poslije tri utakmice Opatija ima tri pobjede.
Opatiju u trenerskom smislu vodi negdašnji igrač Rijeke i Dinama Zoran Škerjanc. Zoran Bogolin sjedi na klupi kao predstavnik kluba, ali nije neaktivan, U jednom trenutku je poskočio i uputio savjet: "Svaka lopta iza Rudešove zadnje linije je opasna". Tako je i bilo.
Poslije susreta je bio razgovorljiv:
"Draža mi je bila ona treća liga sa zagrebačkim klubovima. U drugoj ligi je samo ritam nešto jači".