SportNews.hr

prava sportska priča

Izvrsna predstava u Sigetu. Više od 500 posjetitelja. Dragovoljčeva pas-igra nešto je najugodnije što oko može doživjeti. Perković sastavio sjajnu momčad. Trener Intera Ivković neće pasti, iako je Lončarević stalno dežuran

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - INTER 3:2 (2:1)

ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 500. Glavni sudac: Burilo (Osijek) 7. Pomoćni suci: Grofelnik (Valpovo) i Lončar (Čačinci). Četvrti sudac: Kurbaša (Bizovac). Delegat: Ljubičić (Šibenik). Kontrola suđenja: Žudetić (Pula).

Strijelci: 1:0 - Crnčević (11), 1:1 - Šroler (30), 2:1 - Leon-Habib (45), 3:1 - Perić (55), 3:2 - Mamut (67).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7, Majstorović 7, Glibo 6,5, Tipurić 6,5, Valentić 7, Pasariček 6,5 (od 82. Zoungrana -), Crnčević 8, Leon - Habib 7,5 (od 58. Ilić 6,5), Martinez Caliz 7,5 (od 82. Horvat -), Amoateng 7,5 (od 73. Rubić 7), Perić 7 (od 58. Stjepanović 6). Trener Perković 8.

INTER: Matković 6, L. Uzelac 5,5 (od 46. Bosec 6), Nekić 5,5 (od 59. M. Uzelac 5,5, od 83. Benčić -),, Grgić 5,5, Barić 6, Soldo 6, Magdić 6, Šroler 8, Vranjković 6, Goričan 6,5 (od 42. Abramović 6), Mamut 7. Trener Ivković 6,5.


Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Crnčević (Hrvatski dragovoljac).
Isključen Vranjković u 63. zbog drugog žutog kartona.

U ovoj sezoni još nije gledana tako dobra utakmica. Kao da je čekala mogućnost prisustva gledatelja. Poslije duljeg vremena, više od 500 posjetitelja okupilo se na stadionu u Sigetu. Hrvatski dragovoljac potvrdio je svoj sjajan ulazak u novo prvenstvo. Svladan je donedavni prvoligaš Inter i sada Dragovoljac ima šest bodova prednosti: pet pobjeda i jedno neodlučeno.
Hrvatski dragovoljac u ovom trenutku igra najljepši nogomet u drugoj i više od polovine klubova Prve HNL. Njegova pas igra nešto je najugodnije što nogometno oko može doživjeti. S obzirom da je tradicionalno novinarstvo zapravo u predinfarktnom stanju, te da dosta brzo neće biti tiskanih novina ni istraživačkih stilističkih tekstova, nego samo internatska brzina povezana s površnošću - jer će tekstove pisati sami čitatelji i to pretežno neznalice skrivene šiframa - dogodilo se da je široj pažnji izmakao Dragovoljčev napor u formiranju momčadi.

U režiji trenera Borisa Perković, koji nije planetarno poznat i vjerojatno predsjednika Marinka Perića, Dragovoljac je pribrao sastav koji treba pogledati. Dominiraju dvojica mlađih inozemaca, Ernst Leon-Habib (20), rođen u Moskvi, junior Hajduka, Dinama i Bayerna i Kolumbijac Martinez Caliz (20), zatim Ganac Seth Amoateng (21) i naš Mate Crnčević (25), zadnji vezni i ljevak, junior Dinama i tri godine igrač Cibalie.

Trener Perković, splitski i zagrebački student koji je vodio nekoliko zagrebačkih amaterskih klubova jest dokaz kako svakog trenera i igrača ne trebaju novačati (kategorizirati, regrutirati) samo braća Mamići i Božidar Šikić. Što su sada Goran Tomić i Lokomotiva? A Dinamo, kako bi ostao u Europi "mora" dobiti Maltežane! Prema tome posvetimo se i gledajmo Dragovoljac!
Dragovoljčeva prednost na prvom mjestu ispred druge Opatije koja također gaji neke specifičnosti, sada je četiri boda. Za 11 dana u 8. kolu, u srijedu 30. rujna u Sigetu igraju Dragovoljac i Opatija. U međuvremenu u subotu Dragovoljac će na dvoboj s Kustošijom.
Današnja utakmica s Interom bila je jako važna za jedne i druge. Bilo je govora, ako Zaprešićani izgube i zaostanu šest bodova za Dragovoljcem, trener Ivković će pasti. Pogotovo što Ilija Lončarević stalno gleda susrete Intera. No, neće Ivković pasti. Danas je sve bilo dobro, osim poraza. Inter je od 63. minute igrao s deset igrača, Vranjković je kažnjen drugim žutim. Gosti su s igračem manje igrali bolje: slobodnije, rastrčanije i rizičnije. Ali Inter ima strahovito neujednačenu momčad. S jedna strane izvrsni Martin Štoler (21) na posudbi iz Gorice, a s druge potpuno neupotrebljivi stoperi.
-Izgubili smo zbog pionirskih pogrešaka naših prvoligaških igrača, izjavio je poslije utakmice Ivković.
K tome valja pribrojiti nevjerojatan promašaj Abramovića u 48. minuti.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room