SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš i trener Dinko Jeličić su se razišli! Novi trener je Mario Carević. Jeličić je, najslabiju momčad Rudeša u posljednjih pet godina, preuzeo na nagovor Olića i Jelavića. U Upravi je, čini se, rascjep

Direktor NK Rudeša Stipe Čondrić potvrdio je informaciju o raskidu s trenerom Dinkom Jeličićem.
-Predsjednik Pero Klarić i ja donijeli smo odluku o razlazu. Novi trener bit će Mario Carević, rekao je Čondrić bez nekih detaljnijih objašnjenja.
Jedan od razloga rastanka su svakako loši rezultati. Poslije šest kola Rudeš je na 16. mjestu s tri boda i jednom utakmicom više od pretposljednjeg Junaka i dvije od posljednjeg Solina. Dinko Jeličić je među najboljim trenerima ovog ranga natjecanja, ali je momčad Rudeša slabija od ijedne u posljednjih pet godina. Od prvog trenutka je bilo jasno kako tu neće biti kruha.
Vrlo brzo poslije izjave direktora o razlazu, razgovarali smo s Jeličićem.
Zašto ste prihvaćali ovakvu momčad i okrnjili svoj ugled?
-Pa nije to tako loša momčad, nego je mlada, pokušao se opravdati sada već bivši trener.
Nismo se predavali: dajmo razgovarajmo otvoreno i bez skrivanja?
-Došao sam na nagovor Ivice Olića i Nikice Jelavića. To je trebao biti dugoročni projekt. Ali je čini se došlo do podvojenosti između predsjednika, direktora i njih, odvažio se odgovoriti Jeličić.
Još je dodao:
-Rastali smo se korektno i ja im želim svaku sreću.
Mario Carević (38), negdašnji igrač Hajduka i bez trenerskih rezultata, pokušat će pokrenuti momčad koju Klarić i Čondrić namjeravaju pojačati.