SportNews.hr

prava sportska priča

Šimunić najbolji u utakmici bez pogodaka. Kustošija je trebala dobiti, ali bi zalogaj bio pretežak. Dragovoljac, iako vodeći, nije ponovio prošlu igru, Crnčević i Stjepanović su bili slabi, izostala je pas igra. Važan okršaj s Opatijom

KUSTOŠIJA - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:0

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Rožman (Rijeka) 6,5. Pomoćni suci: Perkov (Rijeka) i Jakovac (Mrkopalj). Četvrti sudac: Jelenčić (Kastav). Delegatkinja: Ljiljana Špičić (Zagreb). Kontrola suđenja: Marijanović (Osijek).

KUSTOŠIJA: Šušković 7, Lagundžić 6,5, Šušković-Jakopac 7, Šimunić 7,5, Vištica 7, Jugović 6 (od 39. Donald 7), Ivanković 6,5, Kelava 6,5, Ljubanović 7, Šlogar 6,5 (od 78. Fran Vukelić -), Havojić 6 (od 63. Jurčec 6,5). Trener Landeka 6,5.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7, Majstorović 7,5, Glibo 7, Tipurić 7, Valentić 7, Pasariček 6, Crnčević 5,5, Leon-Habib 5,5 (od 67. Zoungrana 6), Dominik Horvat 6 (od 59. Ilić 5,5), Martinez Caliz 5,5 (od 60. Amoateng 6) , Stjepanović 5,5. Trener Perković 6.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Šimunić (Kustošija).

Utakmica je bila krajnje borbena, igrači su dali sve od sebe, ali nije bilo golova i što je također loše, postojale su samo dvije šanse: iz jedne Ljubanović je u 57. minuti pogodio stativu za Kustošiju, a drugu u 81. Tipiruć nije uspio pretvoriti u pogodak za goste. Šušković je obranio njegov slab udarac iz blizine.
Ako izuzmemo činjenicu da nije uspjela postići pogodak, mnogi drugi detalji Kustošijine izvedbe bili su jako dobri. Njezina obrana bila je osobito uspješna, pogotovo stoper Šimunić, također i dečko s dva prezimena Šušković Jakopac, te vratar Toni Šušković. Kapetan Jugovići izašao je zbog ozljede u 39. minuti, no njegova je zamjena Donald bio i bolji. Keleva, Šlogar i Ljubanović dominirali su u veznom redu i nadigrali Dragovoljčevu sredinu terena, što je dalo više posjeda lopte domaćem sastavu. Malo je nedostajalo da Dragovoljac padne, ali ipak on je vodeći, bez poraza s ambicijom da bude prvak, po mnogočemu najbolji, sada već i favorit za prvo mjesto i takav je sastav teško pobijediti. Zbog toga Kustošija ima razloga za slavlje kao da je pobijedila. Predsjedniku Babiću i treneru Landeki pobjeda bi naravno bila draža, ali su razborito govorili o tek završenom susretu, posebno se osvrnuvši na zapaženu igru Šimunića.
Trener gostiju Boris Perković nije bio zadovoljan svojima. Dragovoljac je igrao slabije nego subotu prije u derbiju protiv Intera. Posebice je zakazala vezna linija, prije svih kapetan Mate Crnčveć, ali i srednji napadač Ivan Stjepanović, koji je poslije Dugog Sela trenirao s Kustošijom i onda došao u Siget. Od Stjepanovića se mnogo očekuje. Podatak kako je najbolji igrač Dragovoljca bio desni bek Majstorović, iako nije prvi put da je Majstorović najbolji, ali ako je bek najbolji onda to nešto govori. Izostala je Dragovoljčeva pas igra. Martinez nije bio na potrebnoj razini, kao i Leon-Habib. Više se očekivalo i od Dominika Horvata. Perković je na klupi imao dvojicu, ovaj tjedan pridošlih iz Lokomotive na posudbu, donedavne juniore Antu Oreča, beka, i Luku Viduku, isturenog napadača, no nije ih koristio.
-Kustošija je nezgodna na svom terenu, igralište je nešto manjih dimenzija, teren je već dosta oštećen, no to nije opravdanje za našu slabiju igru. Mi nemamo za čim žaliti, bez poraza smo, na prvom mjestu i u srijedu na našem stadionu dočekujemo Opatiju koja će u toj utakmici zaostajati najmanje jedan bod, objašnjava Perković.